Да подсилим паметта бързо и лесно

Често ли ви се случва да си забравяте мисълта или с часове да не можете да се сетите къде сте си оставили очилата.

Тези факти не са болка за умиране, но постоянната липса на концентрация понякога вреди на работата и добрия ни ритъм на живот.

Ако това състояние не ви е по вкуса, няма защо да го търпите повече.

Води си записки

Бъдете подготвени с лист, химикалка или лаптоп, когато сте на дадена среща, за да щриховате акцентите от казаното. Доказано е, че хората, които си водят записки, запомнят с 30% повече от тези, които само слушат. Писането или скицирането на информацията ще ви държи по-концентрирани, а не витаещи в облаците.

Аз съм навсякъде

Сърфирането в интернет не винаги е най-продуктивната дейност, но то подсилва мозъчната функция. Редица проучвания показват, че търсенето на информация на различни теми във виртуалното пространство обостря паметта.

Смях в залата

Стресът е разконцентриращ фактор номер едно, тъй че няма нищо по-ефикасно от това да го прогоните максимално бързо от организма си. Учени от Университета в Калифорния са установили, че най-лесният метод, за да се разтоварите от него е, гледайки смешни видеоклипове с хора или животни.

ж
Снимка: Thinkstock

Вървят ли двама

Ако ви предстои напрегнат ден, по-добре повървете някоя и друга спирка пеша, за активирате тялото си. Това ни съветват и лекари от Университета в Илинойс, които препоръчват да извършваме някаква физическа активност преди началото на по-стресови срещи или напрегнат работен режим. Логиката е съвсем проста - аеробните натоварвания увеличават притока на кръв в мозъка, което подобрява способността му да запомня по-бързо.

ж
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти