Да подберем подходящите аромати за дома и офиса

Мирисът на лавандула действа успокояващо и спомага да заспим по-лесно
Снимка: Thinkstock

Точно подбраните аромати могат да подобрят настроението, да успокоят, да се справят с депресивните мисли, стреса и раздразнението. И най-важното – ефектът от ароматерапията е почти мигновен, а ето и кои миризми за какво са най-подходящи.

За спалнята - лавандула
Мекият и успокояващ аромат на лавандула за нула време ни отпуска и създава усещане за комфорт. Неговата уникалност се състои основно в това, че той едновременно намалява стреса и потиснатостта, а заедно с тях повишава способността ни да се концентрираме и внимаваме.

За офиса - евкалипт
Когато сме на работа, а не можем да си съберем мислите ароматът на евкалипт ще ни помогне да се съсредоточим и да сме работоспособни по-дълго време.

За всекидневната - мента
Ментата повишава настроението, освежава и способства да преодолеем умората след тежкия ден. Ароматът й помага и за по-качествената работа на мозъка. Освен това ментата е отличен помощник при запушен нос, грип и настинка.

За кухнята - кафе
Нито един друг аромат не постига такъв силен събуждащ резултат. Доказано е, че ароматът на кафе е толкова ефективен колкото и самата напитка. Освен това прогонва стреса, който организмът изпитва, ако не му достига сън.

За детската стая - цитруси
Ароматът на лимон, портокал, грейпфрут или мандарина създава празнична атмосфера. Изследвания показват, че тези екзотични миризми създават благоприятен ефект върху целия организъм. Плюс това ефирните масла от цитруси притежават бактерициден ефект и помагат да преодолеем зависимостта си от резките промени във времето (т.нар. метеозависимост).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти