Да надвием страха от отхвърляне и да се запознаваме с нови хора

Да надвием страха от отхвърляне и да се запознаваме с нови хора
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Отново сте сингъл? Докато пътуваме през живота, понякога се оказваме в това пoложение. То може да се стане много болезнено или пък много освежаващо, или пък чувството да е всичко по средата. Няма значение причината за раздялата или степента на болката има само една истина, която важи за всички нас: не искаме да си останем сами. Всички имаме нужда от компания по пътя си.

За да можем да започнем нова връзка, трябва да имаме готовност да се срещаме и да излизаме с хора от противоположния пол. Обаче нашият собствен страх често слага прът в колелата.

* Страхуваме се да не ни отхвърлят.

* Страхуваме се, че ще си прекараме зле.

* Страхуваме се, че ще ни наранят.

* Страхуваме се, че ще трябва да отхвърлим някого.

Всички тези страхове имат своето основание и все пак са лесни за преодоляване. Ако някой ви отхвърли, това означава само едно: този човек чувства, че вие не сте правилният партньор за него. Повярвайте ми, има някой друг, който би се радвал много да бъде до вас. Трябва да приемете, че отхвърлянето е част от процеса на откриване на правилния човек. Само като опитваме, ще успеем да намерим човека, който е най-добър за нас.

Много срещи и връзки не се получават. Може би гледате назад към тях и си мислите, че те са били истинска неприятност. Но няма нищо лошо в това да имаме неприятности отвреме навреме. Чрез неприятностите ние стигаме и до добрите срещи. Чрез лошите ни връзки получаваме възможност да научим повече за себе си и това какво искаме, така че да подхождаме с повече знания и мъдрост, които да ни донесат успех.

Никой не иска да бъде наранен, но ако не се осмелим да се влюбим и да бъдем наранени, няма как да имаме връзка. Да бъдеш наранен е част от процеса. Неприятностите се преодоляват и болката си отива. Най-хубавото е, че има нова любов, която ви чака - зад следващия ъгъл...

Освен това можете да се страхувате, че ще се наложи вие да отхвърлите някого. Истината е, че не сте длъжни да останете с човек, който не е подходящ за вас. Отхвърлянето е естествена част от процеса на излизането на срещи и започването на нова връзка.

Променете начина, по който гледате на отхвърлянето и започнете да го виждате като услуга. Когато отхвърляте някого, вие го освобождавате да излезе и намери човек, който напълно ще го оцени. Гледайте по същия начин на ситуацията, когато някой друг отхвърли вас. В края на краищата, наистина ли желаете да бъдете с някого, който не ви иска? Най-добре е да бъдете свободни, за да намерите човек, който копнее да бъде с вас.

Можете ли да предвидите бъдещето? Аз не мога. Всъщност повечето от нас не биха и опитали. И все пак ние продължаваме да вярваме в самоограничаващи убеждения по отношение на бъдещето. Ние вярваме толкова твърдо в тези убеждения, че им позволяваме да ни стопират от придвижване напред и реализиране на нови възможности.

Вместо да ви предскажа болка, аз бих ви предсказала, че ако се отворите за процеса на срещане и опознаване на нови хора вместо да гледате как животът ви подминава, на вас ви предстоят и добри, и лоши моменти. И мога освен това да предскажа, че тези добри и лоши моменти ще ви изведат до много по-добри моменти.

Осмелете се да тръгнете на това пътешествие и се освободете от страха!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти