Да хапваш шоколад и да ти плащат за това - вече може да кандидатстваш за такава работа!

шоколад
Снимка: Thinkstock

Всички си мечтаем да хапваме шоколад без да пълнеем от него, но това едва ли може да се случи. Е, поне вече има утеха за тази несправедливост и тя е следната - можете да хапвате шоколад и да ви плащат за това. Точно така - има професия "дегустатор на шоколад" и може да кандидатствате за нея!

Световният производител на хранителни стоки "Монделийз", който притежава марките Cadbury, Milka и Oreo, обяви, че търси професионален дегустатор, съобщава в. Daily Mail.

Основният ангажимент на специалиста ще бъде да предоставя редовна и честна и обективна обратна връзка за вкусовите качества на шоколадовите продукти на компанията.

Официалното наименование на длъжността е "Дегустатор на шоколадови изделия и какаови напитки". Според сайта на "Монделийз" позицията е на половин работен ден и е базирана в град Рединг, Югоизточна Англия. По всичко личи, че освен приятна, работата е и доста лека. Експертите ще бъдат заети само седем часа и половина седмично между вторник и четвъртък от 12:15 до 14:45 ч.

Тяхното работно място ще се помещава в специални дегустационни кабинки, разположени в т.нар. дискусионни стаи в научно-изследователския център на производителя в Рединг. Идеята е всеки дегустатор да си сътрудничи и да обменя идеи и наблюдения с екип от около 11 панелисти, докато постигнат съгласие по отношение на желаните вкусови характеристики на шоколадовите продукти.

Дегустаторът ще играе ключова роля в експериментирането с иновативни вкусове и пускането на новите продукти на компанията в целия свят, пише още в обявата, публикувана на сайта на "Монделийз". 

шоколад
Снимка: Thinkstock

Основното изискване към кандидатите е да са страстни любители на сладките лакомства, да притежават добре развити вкусови рецептори и да бъдат готови да опитват съвсем нови и непознати продукти. Отличните комуникационни умения и владеенето на английски език са задължителни.

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още вълнуващи материали на Edna.bg!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти