"Cirque du Soleil" отново в България

"Cirque du Soleil" отново в България
Снимка: netinfo

Точно преди година една от най-зрелищните световни трупи "Cirque du Soleil" гостува със спектакъла "Saltimbanco" в столицата ни, където бяха изнесени пет представления.

За почитателите на цирковото, танцово и музикално изкуство обаче идва добрата новина, че артистите на "Cirque du Soleil" пак ще гостуват у нас, но този път със спектакъла "Alegriа", който ще бъде игран на 20.09. (20,00 часа), 21.09. (16,00 и 20,00 часа) и 22.09. (14,00 и 18,00 часа) в софийската зала "Арена Армеец".

До този момент шоуто "Alegria" e било видяно от 10 милиона зрители по света, а съставът на танцовия пърформанс наброява 55 акробати от 15 националности.

Стилистиката на "Alegria" е издържана в бароков и оперен стил с пищни костюми, оригинална музика на живо и фамозни декори, допълнени от елегантните и ефирни изпълнения на танцьорите, някои от които висят на трапец, издигнат на 12-метрова височина.

При основаването си през 1984 г. "Cirque du Soleil" се състои от 20 артисти. Днес заедно с административния и организационен отдел – към трупата работят над 5000 души от 50 държави.

Досега спектаклите на "Cirque du Soleil" са били представени пред 100 милиона зрители в 300 града в 40 държави, разположени на 6 континента. Щабът на трупата, която е носител на наградата "Еми" ("Emmy"), пък се намира в Монреал.

* Билетите за спектакъла "Alegria" са на цени от 40 до 110 лева и могат да бъдат закупени онлайн или на касите на НДК и зала "Арена Армеец" от 14 февруари.

* Видео от шоуто "Alegria".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти