Червени, горещи, люти и много, много музикални чушки!

Снимка от концерта в Германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

В събота вечерта зала "Арена Армеец" бе нагорещена до червено, благодарение на "лютите чушки" Red Hot Chili Peppers.
Американците показаха пред препълнената зала защо толкова години са едни от най-добрите и обичани от феновете рок музиканти.

Те излязоха на сцената почти без закъснение и изнесоха концерт, който всеки техен български фен дълго ще помни.

Антъни Кийдис (вокал), Джош Клингхофър (китара), Майкъл "Флий" Балзари (бас) и Чад Смит (барабани) не пестиха сили и се раздадоха изцяло пред българската публика.

Джош беше със счупен крак и му се наложи да изкара целия концерт седнал, но това не му попречи да изпълни без грешка всяка една песен.

"Червените горещи люти чушки" свириха парчета от новия си албум "I am With You" (Аз съм с теб – англ.), като изпълниха и някои от най-хитовите си по-стари песни като "Otherside", "By The Way", "Californication" и много други.

И въпреки че група от ранга на Red Hot Chili Peppers заслужаваше да разгърне истинския си потенциал на стадион, а не в зала, пък била тя и "Арена Армеец", концертът беше на високо професионално ниво и едва ли някой си тръгна разочарован и с неоправдани очаквания.

Когато групата напусна сцената, публиката избухна в петминутни скандирания и ръкопляскания, които ескалираха до невероятни децибели, когато първо Чад Смит се върна на сцената за бис, а след него и останалата част от малкото семейство на "чушките".

На тръгване Флий благодари на страхотната публика и призова всички да продължат да подкрепят музиката на живо.

Именно качеството на изпълненията пред зрители правят един музикант истински професионалист. Ако той не може от сцената да нажежи атмосферата до червено и да накара всички да пеят с него и да почувстват ритъма с всяка част на тялото си, то значи не е истински музикант.

Убедена съм, че всеки от присъстващите си тръгна през задръстванията пред залата с пълно с музика и радост сърце и с желанието за още!

Можем само да се надяваме Red Hot Chili Peppers да са били искрени, като казаха, че това е една от най-готините публики, пред които са свирили скоро и това ще ги върне отново в България.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти