Тежки сцени и разговори насън: какво да знаете преди да гледате новия филм за Мерилин Монро

Blonde Блондинка
Снимка: Netflix/Getty

Деница Димитрова

Иконичният статус на Мерилин Монро се поддържа и от многобройните документални и игрални филми, създавани през годините. Най-новият сред тях е “Blonde”, който тръгва в Netflix на 28 септември.

Продукцията се основава на едноименния роман на Джойс Карол Оутс от 2000 г., който по-рано през септември излезе и нас на български. Прочетете повече тук ► Време за четене: „Блондинка“ ни показва коя е жената зад образа на Мерилин Монро

Книгата по-рано е екранизирана в едноименен телевизионен филм от две части за CBS през 2001 г. В ролята тогава влиза австралийската актриса Попи Монтгомъри (която може би помните от сериала „Забравени досиета“). 

„Блондинка“ (“Blonde”) е едно от най-обсъжданите филмови заглавия тази година, а изпълнението на Ана де Армас в образа на Мерилин Монро създава очаквания за бъдещи номинации през Сезона на наградите.

Вижте в галерията най-любопитните подробности около лентата, за която всички говорят:

Любопитни факти за Blonde - новия филм за Мерилин Монро

За още кино съдържание последвайте @kinotozove в Instagram и във Facebook тук.

34-годишната актриса Ана де Армас почете паметта на Мерилин Монро, като въплъти нейния стил за двете големи премиери на филма.

На фестивала във Венеция звездата се появи в рокля Louis Vuitton и едри бижута - очевидно препратка към розовата визия на Монро във филма „Джентълмените предпочитат блондинки“ от 1953 г.

Ана де Армас като Мерилин Монро във Венеция

За премиерата на „Блондинка“ в Лос Анджелис в началото на септември актрисата fотново заложи на Louis Vuitton, обличайки дълга рокля без презрамки с металически елементи. Моделът напомня на емблематична рокля, носано от Монро в „Проклетите седем години“ (1957 г.)

Ана де Армас блести на премиерата на Blonde в Лос Анджелис

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти