Активна е сериозна магнитна буря, бъдете внимателни следващите дни

Земя Слънце магнитна буря
Снимка: iStock

Смущението на магнитното поле, което се очакваше за днес, се превърна в сериозна магнитна буря с К индекс 7 от 9-балната скала, съобщават от Националният Институт по Геофизика, Геодезия и География към БАН.

На територията на България достигнатите стойности са по-ниски и до момента не превишават К=6. Очаква се пикът на бурята да е днес и в следващите два дни постепенно да затихне.

Полярните сияния ще се наблюдават и на по-ниски ширини (до около 50 градуса г.ш.). Възможно е да има смущения в комуникациите и навигационните системи.

Как ни влияят магнитните бури

На 30 октомври също се наблюдава силна слънчева активност. Тя е в резултат от продължителните изригвания на Слънцето, които се наблюдават от 26 октомври тази година. Оттогава има поредица от изригвания, които в началото бяха по-слаби.

Много силна магнитна буря е имало през този период на октомври и през 2003 г., като тя е продължила повече от две седмици, припомни доц. Петя Трифонова - заместник-директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН,

Доц. Трифонова отбеляза, че според медицината, смущенията, предизвикани от геомагнитните бури, се отразяват на хората, които имат високо кръвно налягане, както и на тези с проблеми в сърдечно-съдовата система, с проблеми в съня и с депресивни състояния.

Ето как с няколко техники да поддържате нивото си на енергия, независимо от времето и дори когато ни връхлитат магнитни бури:

Промяната на времето и биополето

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти