9 трика, които ще те направят най-харизматичният човек на света

9 трика, които ще те направят най-харизматичният човек на света
Снимка: Thinkstock

Джеф Хейдън, един от най-влиятелните хора в професионалната мрежа LinkedIn и е автор на около 30 книги за бизнес и комуникация. Той обяснява как някои хора могат лесно да спечелят доверието на всички и да си създадат положителен имидж. 

Защото чарът не е просто външна даденост, а е качество, което може да се научиш да притежаваш с помощта на няколко психологически трика.

5-те женски имена, които носят най-силна положителна енергия

Ето какво правят харизматичните хора според експерта Джеф Хейдън:

1. Не се страхуват от загубата - Очарователните хора не се опитват да печелят винаги и на всяка цена. Напротив, те дават повече, без да очакват нещо в замяна. За тях не е трудно да признаят грешките, провалите и да говорят за слабостите си. А това е нещо, което не всеки може да направи. Те могат открито да кажат „Завиждам ти“ или „Не мога да направя това, научи ме“ – защото знаят, че хората ценят честността и истинските емоции. 

2. Показват, когато искрено се радват да видят някого - Поддържането на зрителен контакт е едно от най-важните неща в един разговор и хората, които притежават харизма, го знаят със сигурност. Те се усмихват, когато вие се усмихвате. Кимват в отговор на вашето кимване. Не го правят, защото повтарят след вас, а са фокусирани и ви слушат внимателно, обръщайки внимание на всички ваши емоции и думи. Подобна обратна връзка помага да откриете общ език с всеки и да спечилите доверието на събеседника си. 

3. Винаги търсят златната среда и взаимно разбиране - Повечето хора несъзнателно търсят противоречия и различия, които могат да доведат по-скоро до спор, отколкото до разговор. Чаровните и харизматични хора винаги търсят допирни точки с околните. Опитайте да откриете общото между вас и вашия събеседник. Това помага да започнете интересен разговор и да се почувствате добре.

Кои са зодиите с най-силна харизма?

4. Използват силата на докосването - Докосването е мощен инструмент, който помага на хората да разчитат емоциите по-добре. В един експеримент учени се опитали да изразят 12 различни емоции, докосвайки събеседниците си без думи. Оказало се, че в 50 до 83 процента от случаите емоциите били разбрани правилно.

5. Овладели са силата на жестовете и изражението на лицето - Чаровните хора изразяват емоциите си добре и точно. Те могат да превърнат дори най-скучната история във вълнуващ разговор. Жестовете и мимиките, когато са уместни, им помагат да внесат настроение в историята. А това разпалва интереса на събеседника.

15 неща, на които никой мъж не може да устои

6. Не се страхуват да изглеждат глуповато на моменти - Може би кънките на лед или Туистъра не са най-силните им страни, но те изобщо не се притесняват, че може да изглеждат глупаво. Любопитно е, че хората ги уважават повече именно заради това. Когато сте готови да демонстрирате слабостите си и не се страхувате, че ще изглеждате смешно, хората не ви се смеят. Те се смеят с вас. Защото всеки разбира, че това са дреболии.

7. Добри са в задаването на въпроси - Очарователните хора лесно могат да ви накарат да говорите за себе си. Те не се колебаят да задават въпроси и говорят и за себе си спокойно. Тези хора наистина искат да знаят какво мислите и това ги прави надеждни. Веднага след като сте научили нещо за даден човек, просто му задайте повече въпроси и кажете нещо и за себе си. Това ще ви покаже, че имате нещо общо и може да стане интересна тема за разговор. 

8. Винаги помнят имена - Харизматичните хора винаги помнят имена и други дребни неща точно. Фактът, че някой ви нарича по име, дори когато се познавате от кратко време, кара човек да се чувства по-важен в разговора. Обръщайте се към хората с имената им и помнете имената на техните приятели, роднини, домашни любимци. Това са неща, които хората винаги оценяват.

Полезни съвети за всеки ден

9. Слушат повече и говорят по-малко - Повечето хора изобщо не умеят да слушат. Всеки иска да сподели своите неща. И всеки познава приятното чувство, когато разказваш история и всички те слушат внимателно и реагират на думите ти. Чаровните хора слушат и обичат да слушат повече, отколкото да говорят. Това им помага да научат повече за другите и да открият по нещо общо.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти