От момиче на повикване до идол на децата: 8 скандала, които Барби предизвика през годините

Безспорно е, че лято 2023 г. е лятото на Барби. Докато филмът с Марго Роби и Райън Гослинг чупи рекорди в боксофиса и пълни киносалоните в България и по света, розовото, блясъкът и наивният оптимизъм на любимата на няколко поколения кукла са навсякъде.

Вече стана ясно, че амбициозният и широко рекламиран проект на режисьорката Грета Гъруиг и производителя на куклите, компанията Mattel, не е просто сладникаво лятно преживяване, а филм със сериозни послания към жените и обществото.

А, докато майките все още се питат дали „Барби“ е достатъчно детски филм, а киноманите се чудят дали ще засенчи шедьовъра на Кристофър Нолан „Опенхаймер“, ние решихме да се разровим в миналото на Барби. А то е малко по-тъмно от тена на Кен и не толкова бляскаво, колкото косата на Барби.

Самото създаване на куклата започва със скандал и съдебен процес, а въпросите относно това какъв стандарт за красота налага тя и на какво учи малките момичета, не спират от години. И въпреки че Mattel са успели да създадат много успешни и страхотни кукли през годините, има и моменти, когато са предизвикали възмущение, недоумение и дори разследване на ФБР със своите продукти.

Днес в галерията събрахме 10 момента от биографията на куклата Барби, които са доста спорни и дори скандални:

8 скандала, които куклата Барби предизвика през годините

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти