7 начина да започнете деня с добро настроение

7 начина да започнете деня с добро настроение
Снимка: Thinkstock

Самият факт, че сте отворили очите си тази сутрин, е достатъчен повод да се усмихнете. Но ако не ви е достатъчно, ще ви предложим още 7 начина да започнете деня с добро настроение.

Защото, и в това няма никакво съмнение, денят се познава по сутринта. Е, и по начина, по който завърши, но това не касае сегашната статия.

И така, предлагаме ви идеи за започване на сутринта по положителен начин, а не с хвърлен по котката чехъл.

Пет неща, за които сте си благодарни

Да се харесваш, е повече от чудесно. Ако ви е трудно да поддържате добро самоуважение, направете следното упражнение.

Всяка сутрин, още в леглото, си помислете за 5 неща, заради които сте си благодарни – сами на себе си. Например, за това, че приятелите ви се доверяват, че можете да пеете, че сте организирани, че готвите фантастични кюфтета по чирпански и че поздравявате съседите във входа.

Правите ли го редовно, неусетно ще виждате живота си и себе си в по-добра светлина. А това е най-голямата добра промяна, която можете да си причините.

Поглезете се

Направете си кафе и се върнете в леглото. Прочетете няколко страници от любима книга, пуснете си една серия от „Приятели“ или няколко песни, които ви карат да се чувствате добре.

Гушкайте котката, поиграйте с детето или закусвайте нещо вкусно. Животът не е само бързане за работа, работа и прибиране от работа.

И си спестете криминалната хроника от сутрешните телевизионни предавания. Лошите новини за закуска са най-вредното нещо, което можете да си причините.

Поставете си цели

Служебни или лични, няма значение. Ако не сте на работа, направете си план за деня. Когато човек знае какво го очаква, се чувства по-спокоен и уверен в себе си.

Предайте щастието нататък

Най-лесният начин да се почувствате по-добре е като накарате някой друг да се усмихне. Тази абсолютна истина може да претворите в дела, като се обадите преди работа на приятел, на родителите си и на баба и дядо.

Ако сте приятели с колегите си, напишете им нещо забавно преди още да стигнете в офиса. Така там ще ви чакат усмихнати лица и добро настроение.

Уловете блуждаещите мисли

Ако се събуждате с глава, пълна със задачи, недовършени проекти и хаотични планове, напишете всичко на лист.

Така ще отпадне напрежението, че ще забравите нещо, а и ще ви е по-лесно после да започнете да отмятате задачите.

Протегнете се

Гледайте от котките и децата. Те знаят интуитивно как се живее добре. Протегнете се сутрин за няколко минути и допаминът ще завладее всяка клетка на мозъка ви.

Може да ви завладее и желание за повече упражнения, като усетите как пукате и скърцате, което, съгласете се, е добро начало на деня.

Планирайте нещо хубаво за края на деня

Към всяка вечер трябва да се отнасяме като към петък вечер – с достатъчно внимание да организираме приятно прекарване на остатъка от деня.

Така ще знаете, че ви предстои нещо хубаво след дългия работен ден и през целия ден ще ви е усмихнато.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти