Създадено за L’Oreal Paris

4 стъпки за сияйна и красива кожа от сутринта до вечерта

4 стъпки за сияйна и красива кожа от сутринта до вечерта
Снимка: iStock/Getty Images

Всички сме чували, че е хубаво сутрин да имаме някакво време за себе си, в което да се настроим за предстоящия ден. Няколко минути, инвестирани в нас под формата на чаша чай, кратка медитация или просто свободно реене на ума в мечти за пътешествия, се отплащат в последващите часове, когато от нас се изисква да сме фокусирани и във форма.

Снимка: iStock/Getty Images

Ако все още нямате подобна рутина, която да ви настройва за деня, време е да си създадете, защото животът е прекалено кратък и динамичен, за да не отделяме поне по 10 минути сутрин само за нас. Ето един примерен план от няколко стъпки, които ще ви помогнат да съберете сили и да се впуснете с повече хъс в началото на работния ден.

Събуждане с удоволствие

Снимка: iStock/Getty Images

Да се събуждаш в стрес е много вредно за тялото и душата. Ако всяка сутрин закъснявате за работа, ако събуждането ви е свързано с обливане в пот и препускане из календара с изостанал график, трябва да направите нещо веднага. Започнете да си лягате по-рано или да се събуждате с приятна музика. Махнете досадния звук на аларма от телефона и сложете на нейно място откъс от любимо парче (гледайте да е по-спокойно, за да не ви стресира още повече) и буквално след няколко дни ще усетите, че събуждането е станало доста по-приятно.

Медитация

Снимка: iStock/Getty Images

Чували сме тази екзотична дума, но не сме я прилагали в живота си. Няма нужда, разбира се, моментално да се превръщате в индийски йога, достатъчно е да си отделите 5 минутки сутрин, в които да седнете удобно у дома, да пуснете мисълта си и да релаксирате преди да се съберете отново и да хукнете по задачи. Благодарете си за това, което сте направили дотук, за хората, които обичате и ви обичат, бъдете щедри и милостиви към себе си – ще се удивите колко добър ефект има това върху мозъка и тялото.

Закусвайте

Снимка: iStock/Getty Images

Дори не можем да подчертаем достатъчно важността на тази част от живота. Много хора пропускат закуската под претекст, че не усещат глад, нямат време, вредно е или всичко накуп. Истината обаче е, че закуската е най-важното хранене през деня, тъй като са се събрали достатъчно много часове от последното хранене предната вечер (думата breakfast идва точно оттам – да прекъсне фаста). Тялото ви вече се е стресирало от липсата на храна и чака с нетърпение да го заредите с енергия, така че, дайте му я. Гладът е противник на бързия метаболизъм и дори фактът, че не усещате глад, трябва да ви покаже, че нещо не е наред. Здравите хора са гладни сутрин! Създайте си навик да закусвате, дори да е нещо малко в началото, и ще усетите, че настроението и тонусът ви се променят към добро.

Свежа кожа за свеж ден

Снимка: iStock/Getty Images

Погрижили сме се за душата, след това за тялото. Време е и за външния ни вид, тъй като кожата на лицето ни е тази, която издава каква вечер и нощ сме имали. Затова е важно да имате рутина, в която се грижите комплексно за себе си, тъй като липсата ѝ веднага се отразява на лицето.

Грижата за кожата е ключова за естествената ѝ красота, в която винаги се забелязват три характеристики: дали е здрава, стегната и хидратирана. От трите, хидратацията се губи най-лесно - дори при нормални условия, кожата всеки ден губи по 500 мл вода. Това е твърде много вода, от която да лишим и най-видимата част от тялото ни – нашето лице. При дехидратиране обаче отговорът не е само да пием чиста вода, нужен е прием на допълнителни елементи, минерали и витамини, които я предпазват и от агресивни външни фактори като студ, топлина, мръсен въздух.

Затова е нужно да подготвим кожата за живота навън още преди да сме излезли, с което стигаме до въпроса „Как“?

Продуктите за грижа за кожата Vichy Mineral 89 са лесен и приятен начин да имаме стегната и хидратирана кожа за няколко минути на ден, а специално MINÉRAL 89 BOOSTER е един от най-продаваните продукти на марката Vichy в света и това не е случайно.

Снимка: L’Oreal Paris

Хидратиращият серум осигурява интензивна грижа за възстановяване на кожата, разчитайки на висококачествени съставки - смес от 89% термална минерализираща вода Vichy, богата на милиони минерали, и хиалуронова киселина с високо молекулно тегло.

Формулата на бустера с толкова малък брой съставки е създадена с мисълта за сигурност и оптимална толерантност, без аромат и алкохол, подходяща дори за най-чувствителната кожа. Данните от тестове от над 3800 души с всякакъв тип кожа показват, че само час след нанасяне кожата се усеща по-хидратирана и плътна.

Снимка: L’Oreal Paris

Бустерът е само част от сутрешната рутина за грижа за кожата и е препоръчително да бъде последвана от крема MINERAL 89, осигуряващ – забележете – тридневно задържане на хидратацията в кожата и 100% възстановяване на кожната бариера (доказателства за това са получени след клиничен тест с 24 жени на възраст 18-65 години).

Същата рутина, в същата последователност, може – и трябва – да бъде спазвана и при вечерната грижа за кожата, а също и когато усетите, че кожата е дехидратирана (примерно след дълъг полет със самолет или след интензивен спорт). Удобство е че и двата продукта могат да бъдат намерени в аптечната мрежа.

Снимка: L’Oreal Paris

Ще ви трябват само няколко дни, за да усетите ефекта от този режим върху кожата си, а в комбинация с останалите стъпки от вашата индивидуална, специална рутина ще започнете да се събуждате много по-спокойни, уверени и щастливи и това ще си личи и през останалата част от деня.

Нека тази статия да бъде нашата дневна доза вдъхновение и напомняне, че имаме силата и възможността да направим всеки ден по-добър. Сутрешната рутина и грижата за нас е ключът към позитивния старт на деня ни.

Всеки ден е нова възможност да създадем по-добра версия на себе си. Нека го използваме с любов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти