Съветите на Руми Илиева: 3 „здравословни“ храни, които да спреш да консумираш

руми илиева
Снимка: Личен архив

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор. Над 20 000 жени влязоха във форма с нейните кратки домашни тренировки и умопомрачително вкусни рецепти.

Прекрасни! От години работя с хиляди жени, с които споделям ФБ страницата си "Fitnesinstruktor". "Прекрасна" е нашето обръщение и го използвам и към вас сега, защото усещам, че ще си станем близки :)

Прясно изцедени плодови сокове

Т.нар. „фрешове“ са по-добрият вариант на натуралните сокове от кутия, но те не ти дават ситост. Когато се прави плодовият сок, от него се премахват фибрите. Фибрите ни държат сити за по-дълго време, което ти помага да държиш глада под контрол и да ядеш по-малко. Друго важно нещо е, че повечето фитонутриенти (полезни за здравето вещества) се съдържат в кората на плодовете. И когато обелиш ябълката, хвърляш безценни вещества, които са важни за здравето ти. По-добре да се придържаш към цели плодове, които да хапваш с кората и които да дъвчеш добре. Защото храносмилането започва в устата и когато пием сокове, гълтаме бързо, без да ги сдъвчем и обогатим със слюнка.

Био бонбони и кафява захар

Кафявата захар се счита за по-здравословна от бялата, но всъщност си е захар и действа на тялото по същия начин. Био бонбоните и сладкишите, често имат за съставка био глюкозо-фруктозен сироп, който действа на тялото като небио варианта. Това, че нещо е био, не прави храната полезна. Био земеделието има правила за отглеждане на съставките, така че те да са по-чисти и с по-малко вредни съставки. Но само заради това, че нещо е био, не означава, че е полезно, означава само, че е отглеждано в по-чиста среда. 

Гранола и подобни зърнени закуски

Зърнените закуски са много удобни, сипваш в купа, заливаш с мляко (истинско или ядково) и имаш бърза и вкусна закуска. Обаче ако прегледате етикета им ще видите, че имат много добавена захар, понякога и хидрогенирани мазнини и много вещества, които не са полезни за здравето ни. И не само това, гранолата обикновено е доста калорична и те подвежда, че ядеш нещо здравословно, а хората имаме тенденцията да ядем повече, ако мислим, че така правим нещо добро за нас. Което саботира желанието ти да си във форма още от сутринта, преди да излезеш от вкъщи, вече си се заредила с калорична бомба + неясно колко други неща, които само претендират, че са здравословни. Най-добре да си направиш домашна гранола, с истински здравословни съставки и да знаеш в какво количество да я консумираш за твоите индивидуални нужди.

Създадох онлайн студио „Прекрасна“, за да събера на едно място над 350 рецепти (включително и за Гранола) и над 250 тренировки в домашни условия. В студиото има калкулатор, с който изчисляваш от колко храна имаш нужда, за да отслабваш или за да поддържаш теглото си. Само въвеждаш години, височина, килограми и дали тренираш и за секунди имаш отговор колко да ядеш, за да си във форма постоянно. В студиото има всичко за твоята перфектна форма и вече над 20 000 жени участват в него. Имаме и Facebook група, в която обсъждаме всичко, което ни вълнува – от отслабването до кой откъде си купува красиви дрехи 😊 Онлайн студио „Прекрасна“ е женското място, в което намираш себе си. Всичко в студиото от рецептите, тренировките и калкулатора е направено, така че да ти пести време. Включително всички рецепти са подходящи за цялото семейство, за да не се налага да готвиш отделно за теб и за тях. Много съпрузи влязоха във форма без да знаят, докато просто ядяха от рецептите в Студиото.

Ела в онлайн студио „Прекрасна“ и започни своята промяна веднага.

Всички рецепти и тренировки са онлайн. Готвиш си, тренираш в хола (или спалнята или в коридора) и се радваш, че всичко ти се получава лесно и без глад.

Още от съветите на Руми Илиева:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти