Създадено за Inter Ceramic

19 ноември – Международен ден на тоалетната (ИГРА и супер НАГРАДИ от Inter Ceramic)

19 ноември – Международен ден на тоалетната (ИГРА и супер НАГРАДИ от Inter Ceramic)
Снимка: iStock/Getty Images

В календара, сред всички международни дни по какви ли не поводи, стои една дата, зад която се крие нещо малко, но изключително важно за покриването на базови човешки нужди и нормален живот. Международният ден на тоалетната, определен за такъв с резолюция на ООН, се отбелязва на 19 ноември и ако смятате, че тоалетната е нещо, което отдавна е даденост за нас, то в определени части от света санитарните условия са почти отсъстващи или са във вид, който представлява опасност за здравето. 

В статията ще откриете полезни съвети за приноса ни към опазването на природата и в края на текста ще ви зарадваме с игра, от която може да спечелите страхотни награди, предоставени от Inter Ceramic.

Снимка: iStock/Getty Images

Днес 3.5 милиарда души на планетата все още живеят без достъп до чиста и безопасна тоалетна, а 2.2 милиарда – без достъп до чиста питейна вода. 419 милиона е броят на хората, които ходят „до тоалетна“ на открито, а 2 милиарда души – тоест, четвърт от населението на планетата, нямат базови хигиенни условия у дома и достъп до чиста вода и сапун.

Тоалетните са основополагащ фактор за общественото здраве и имат критично важна роля в опазването на природата. Колкото повече хора нямат достъп до чисти тоалетни, толкова по-голям е рискът от болести и замърсяване на природата – а това неминуемо ще се отрази на всички ни.

Снимка: iStock/Getty Images

Статистиката е стряскаща, особено когато знаем, че разполагаме с всички удобства на съвременната цивилизация – имаме чиста тоалетна, достъп до безопасна питейна вода, топъл душ и санитарни материали. Понякога обаче е нужна малка, но постоянна грижа, за да се осъществи промяна на толкова голям проблем – затова и символът на тазгодишната кампания за Световния ден на тоалетната е колибрито. Това малко, но силно птиче, известно още от древността, прави всичко по силите си, когато в хабитата му има пожар – пренася малки капки вода в човката си и по този начин допринася за решаването на проблема.

Темата на кампанията тази година е „Засилване на промяната“, а символът на колибрито е избран с цел да вдъхнови всеки човек да направи малка стъпка към подобряването на състоянието на тоалетните и санитарните системи. И тъй като ангажиментът на ООН е до 2030-та година всеки човек, живеещ на тази планета, да има достъп до сигурна и чиста тоалетна и питейна вода, а в момента пътят към тази цел е осеян с препятствия, организацията призовава правителствата и институциите по целия свят да бъдат държани отговорни по отношение на обещанията си, а всеки човек да опита индивидуално да помогне за забързване на този процес.

Снимка: iStock/Getty Images

Но как може да стане това? Тръгвайки от общото към частното, една българска компания за обзавеждане на баня и кухня, която присъства на пазара вече близо 20 години - Inter Ceramic, дава пример за това как и бизнесът може да се включи в кампанията за Международния ден на тоалетната.

Грижата на компанията се изразява във въвеждането на иновативни производствени процеси, които са в съответствие със строги екологични критерии. Inter Ceramic е символ на качествено и бързо обслужване – както у нас, така и на чужди пазари, а в портфолиото на компанията включва огромен избор от санитария, която ще задоволи не само нуждите на всеки дом, но и естетическите изисквания на обитателите му. Чрез компанията ще намерите пълен набор за обзавеждане на баня/тоалетна – от тоалетни чинии, моноблокове и писоари, до интериорни артикули, като хидромасажни вани, кабини и др. за различни видове обзавеждане. А ако искате да видите всички предложения, непременно посетете луксозната изложбена сграда на компанията.

Всичките им продукти са сертифицирани, преминали редица контроли за качество и експлоатация. Компанията предлага и застраховка за 3-ти лица за всеки свой продукт, което е изключително важно и дава едно допълнително спокойствие на всеки.

Но да не забравяме и личния принос. Как може всеки един от нас да допринесе за подобряването на средата и опазването на природата? Ами, всъщност е лесно – просто трябва да се придържаме към малки, но постоянни действия, които ще доведат до системна промяна и устойчив ефект.

Снимка: iStock/Getty Images

Пестете вода. Казвали сме го много пъти, но взимането на по-кратки душове, спирането на кранчето, когато си мием зъбите или приготвяме храна всъщност може да окаже огромен ефект и да спести милиони литри чиста вода. В тази връзка Интер Керамик създава и водоспестяваща арматура за баня и кухня, което също може да имате предвид в избора си при обзавеждане.

Разумно отношение към замърсяването. Трябва да разберем, че тоалетната не е мястото за изхвърляне на всякакви боклуци, химикали, масла и каквото друго ни хрумне. За тези отпадъци си има предназначени места за изхвърляне и, повярвайте, една такава промяна ще позволи на природата да си отдъхне от нас.  

Консумиране на локални продукти. Местните производители са тези, които предлагат качествена сезонна храна, която е произведена с по-малко ресурси и особено вода. Обръщането ни, като клиенти, към местните производители има двоен ефект – стимулира малкия и среден бизнес и води до спестяване на природни ресурси.

Снимка: Inter ceramic

И за да не сме голословни, а и да стимулираме някой от вас наистина да предприеме промени в начина си на живот с цел опазване на околната среда, ще наградим двама от вас със специален кош за разделно събиране на отпадъци и тоалетно кошче 5 л., като наградите в играта ще бъдат предоставени от Inter Ceramic по повод „Деня на тоалетната“. Трябва единствено да отговорите на този въпрос с някой от трите възможни отговора.

Важно е да знаете, че няма грешен отговор – който и от тях да изберете и приложите, ще сте направили крачка в правилната посока, но един от вас дори ще бъде награден за позицията си.

Успех и помнете – ние, както малкото колибри, имаме потенциала да направим огромни промени за добро. Просто не трябва да се отказваме или да смятаме, че от нашите действия нищо не зависи. Напротив – бъдещето зависи само от нашите действия.

Виж пълните условия на играта ТУК.

Играта приключи! Честито на печелившите Т.Т. и М.Г Очаквайте организаторите да се свържат с вас относно получаване на наградите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти