Създадено за TRESemmé

Ивайла Станчева: Винаги се доверявайте на специалистите за косата си

TRESemme
Снимка: Личен архив

Ивайла Станчева е супер популярно име в кино и музикалните среди. Всъщност май всички сме виждали нейната работа, но както често става с артистите - просто не знаем, че е нейна.

Ивайла е стилист и нейно дело са прическите в не едно и две популярни ТВ предавания, филми и музикални клипове.

Ако трябва да цитираме един от нейните последователи в Инстаграм: “Тя е най-добрата в България”. И ние знаем, че е така.

Снимка: Личен архив

Ивайла, едва ли има човек, който да се интересува от стилистика на косата и да не е чувал поне веднъж за теб. Все пак, представи се с няколко думи?

ИС: Работя в киното и телевизията повече от 10 години. Снимам рекламни клипове за чуждестранни и български продукции, музикални клипове и фотосесии. Салонната работа също не ми е чужда. 

Участвала си в много проекти. Има ли един, който да изплува в ума ти като голямо твое постижение?

ИС: Всеки проект сам по себе си е много интересен и многопластов. Работата зад кулисите е много вълнуваща. Липсва ми Dancing Stars. Епохата на всеки танц, характерът, който трябва да придадем на танцьорите. Беше интересен проект.

Не се изненадахме, когато TRESemmé обявиха, че ставаш техен hair експерт. Защо им каза “Да”?

ИС: Приех тази роля, тъй като за мен е нещо различно. Обичам да се предизвиквам в работата си и да откривам нови хоризонти. 

Нека навлезем сега по-дълбоко в темата за косата. Кои са трите причини за хубава коса?

ИС: Основната причина за хубава коса е една - грижата за нея. За да е красива и здрава една коса, трябва да се грижим за нея, както се грижим за кожата си, тялото си и здравето. Много е важно да подбираме правилно продуктите си за коса и да се доверяваме на специалистите (в България има много добри фризьори). 

Кои са най-честите проблеми с косата, за които твоите клиенти ти споделят?

ИС: Проблемите при всеки са различни. Някои се оплакват от косопад, други от пърхот, трети от мазен скалп. При всеки човек е много индивидуално, но винаги има решение. За това сме ние. :)

Как им помагаш, какво ги съветваш?

ИС: Много е важно да предразположиш човека срещу себе си. Контактът, който има фризьора с клиента, е доста личен, трябва да ти повярват. Трябва да си отворен към всеки, който иска да ти се довери, и максимално да му влезеш под кожата. Тогава се случват нещата. 

Снимка: Личен архив

При смяна на сезоните винаги има един момент на “умора” на косата, засилва се косопадът. Какво можем да направим за това?

ИС: Косопадът е вътрешен проблем на скалпа. При жените е свързано 50% с хормоните, при мъжете - наследствено. Винаги съветвам клиентките си да пият повече витамини и да подобрят качеството на храната. А след това и действаме с подходящ избор на продукти. 

Грижата за косата е дългосрочно занимание, но ние като жени винаги искаме промяната да е “сега и веднага”. Как обаче да не допуснем грешка при тези спонтанни наши решения?

ИС: Когато една жена иска промяна, най-лесният и бърз начин това да се случи веднага е косата. Разбира се, ние сме доста емоционални и често доста импулсивни. Затова съветвам всички дами да се обръщат към своя фризьор. Дали ще смените прическата или цвета си - не го правете сами. Винаги е по-добре да се допитаме, но промяната е хубаво нещо. Зависи доколко имаме нужда от нея.

Самата ти често ли сменяш прическата си? Експериментираш ли с цветове?

ИС: Честно казано, прическата не я сменям. Намерила съм баланса в това какво ми отива и къде мога да разнообразявам. Преди години, когато започнах да се занимавам с фризьорство, често сменях цвета на косата си, но с течение на времето реших да оставя естествения си цвят. 

Снимка: Личен архив

Има ли топ тенденция в прическите в момента или в цвета на косата?

ИС: Тенденциите винаги трябва да бъдат съобразени със стила на човека, с неговата индивидуалност. Сега се връщат естествените нюанси, небрежните къдрици, небрежните прически и, разбира се, бретонът, който винаги може да придаде завършен вид, особено на по-забързаните дами. 

Какво да очакваме от партньорството ти с TRESemmé?

ИС: С TRESemmé ви готвим доста интересни неща в предстоящите месеци, така че следете профила им в Инстаграм.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти