Как да си помогнете при главоболие с добри бактерии

Свикнали сме да лекуваме болките в отделните части на тялото с различни лекарства. Когато ни боли глава, взимаме болкоуспокояващо. Когато ни боли корем, приемаме леки храни и се опитваме да подобрим перисталтиката с пробиотици.

Грижим се да отговорим на директните нужди на организма си, но понякога не осъзнаваме, че дискомфорта в една част от тялото може да е свързан с проблем в друга част.

Тялото ни е като една малка вселена, в която всяка клетка е свързана с останалите и всички процеси работят в синхрон, за да можем да живеем. Когато една система не функционира добре, тя може да разстрои цялостното здраве, както една фалшива нота може да накара цяла мелодия да звучи зле.

По същия начин болката или дискомфорта в главата би могла да е резултат от проблем в друг орган, чиято работа по една или друга причина е затруднена.

жена корем болка спазми
Снимка: Thinkstock

Учените са открили, че има тясна взаимовръзка между мозъка и червата и тези открития показват в нова светлина симптоми като тензионните и мигренозните главоболия. Когато чревните бактерии не могат да работят добре – заради стрес, заради различни лекарства или други фактори, червата може да започнат да пропускат токсини.

Веществата, които при наличие на полезна микрофлора в дебелото черво се обезвреждаха и изхвърляха от организма, сега се задържат в него, а от продуктите на разлагането се образуват нови вредни вещества.

В този случай, вместо токсините да излизат навън, те попадат в кръвообращението и така неизменно стигат до мозъка. Достигат дори до мозъка и там причиняват главоболие.

жена корем болка спазми
Снимка: Thinkstock

Ето защо е изключително важно да поддържаме здрава флората на червата. Там трябва да живеят оптимален брой добри бактерии, които да смилат храната, да извличат от нея важните хранителни елементи и да помогнат на токсините да излязат от тялото. Спаднат ли добрите бактерии, започват проблеми с храносмилането, а оттам – по комуникационните пътища между червата и главата - и с цялото тяло.

Затова е хубаво да имаме балансиран хранителен режим – без захар и преработени храни, с много пресни плодове и зеленчуци и ферментирали храни.

А когато това е невъзможно (нека сме честни, никой от нас не е светец в храненето), можем да потърсим помощ чрез продукти като Омни-Биотик Мигра – специално подбрани щамове полезни бактерии, които възстановяват баланса в червата и връщат тялото към нормален ритъм на живот.

Тъй като спомага за поддържането на нормалната бариерна функция на червата, Омни-Биотик Мигра може да бъде подходящ и като част от комплексния подход за подобряване на комфорта при хора с мигренозни пристъпи и главоболие (например, предизвикано от напрежение) за дългосрочен прием. Когато се погрижим за храносмилането и добрите бактерии в тялото си, те ще ни помогнат да сме здрави и в добро настроение!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти