Женствени, суетни, талантливи: новото поколение мъжкари (и защо ги обикнахме)

мъже
Снимка: Getty

Скъпи дами, секс символите не са това, което бяха. И в това няма нищо лошо.

Време е да се сбогуваме с образа на сдържания, мълчаливия, доминантния мъжкар. Не живеем в праисторическата епоха и нямаме нужда от ловец и закрилник, не се впечатляваме от мъже, които удрят с юмрук по масата като чуят нещо, което не им харесва. Имаме нужда от опора и спътник в живота, който не се страхува от нашите възможности, а празнува успехите ни заедно с нас.

Промените в поп културата, които забелязваме, показват, че емоционално интелигентният чувствителен мъж е всичко, от което имаме нужда.

Съвременният мачо вече не се притеснява да говори за чувствата си и се грижи за менталното си здраве, поддържа външния си вид, знае цената на успеха и няма нищо против, ако жената до него има гражданска позиция и взима по-висока заплата. Амин!

Е, на кого трябва да ръкопляскаме за всичко това? 

Темата за токсичната мъжественост и крещящата необходимост да счупим традиционните представи за "мъжките" и "женските" неща не са от вчера, но има няколко специални мъже, за които с радост ще отделим няколко реда днес.

25-годишният хетеросексуален Тимъти Шаламе спечели сърцата на милиони мъже и жени по света с главната си роля във филма "Назови ме с твоето име". Всички се влюбихме в историята за изпепеляващата любов между млад мъж и юноша сред летните красоти на Италия. През 2017-та този филм накара дамите да въздишат по чувствителния интелектуалец, който се впуска в страстно преоткриване на своята сексуалност и идентичност. 

И така, към холивудската сексуална революция и култа към чувствителните мъже отдаваме почит и на Хари Стайлс, Джаред Лето, Том Хидълстън, Адъм Драйвър, Зак Ефрон и т.н.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

Италианската група "Манескин" спечели тазгодишния конкурс "Евровизия", a междувременно името на фронтмена Дамиано Давид стана едно от най-горещите в социалните мрежи. Там феновете са категорични - Дамиано е секси и това не подлежи на съмнение. За голямо тяхно съжаление, рок звездата вече е зает - от 2017-та година има връзка с моделът и инфлуенсър Джорджия Салиери. 

Не можем да не отбележим, че излъчването му ни напомня на Дейвид Боуи, Принс, Аксел Роуз - секс символите с безграничен талант и бунтарски дух, които носят грим, лакират ноктите си, обуват високи токове и носят ярки сценични костюми. Просто защото могат. И изглеждат дяволски добре - питайте и жените, и мъжете.

Терминът, който обединява всички тези невероятни господа, е softboy - мъж, който нарушава традиционните представи за мъжественост, като носи у себе си типично женски елементи от външния вид и поведението си. Приема се като противоположност на "алфа мъжкар" и "сърцеразбивач".

Именно тези дамски характеристики, които притежава, го правят толкова неустоим. За някои вероятно е изкушаващо да поставят този етикет върху всеки мъж/момче със стройна фигура, красиво лице и елегантни маниери, но тук е много важно да подчертаем, че този образ не касае само външния вид, нито сексуалността, а е по-скоро цялостен модел на поведение и светоусещане.

10-те закона на "алфа жените"

И все пак, редно е да отбележим, че мъжете, които са носители на типично "мъжки" черти, също имат своите достойнства, които в никакъв случай не бива да подценяваме. Това, че един мъж не е женствен и артистичен, не означава, че бие жена си или че никога в живота си не е докосвал тенджера. 

Жените имат право да носят вратовръзки, да бъдат "ловци" и "войни" на работното си място. Мъжете имат право да поплачат и да изразят грижа и съчувствие.

Редно е да спрем да разделяме качества и типове поведение на "мъжки" и "женски". Защото в крайна сметка всеки от нас съчетава в себе си енергиите и на двата пола.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти