Женската виагра вече е факт. Eто какво трябва да знаете

Женската виагра вече е факт. Eто какво трябва да знаете
Снимка: BGNES

Хапчето за повишаване на женското сексуално желание или по-популярно известно като „женската виагра“, беше одобрено от Американската агенция за безопасност на храните и лекарствата.

Докато стане ясно дали и съответните европейски органи ще разрешат продажбата на розовите хапчета, ето няколко вече известни факта за това така чакано хапче.

Таблетките са предназначени само за жени, които са в предменопауза. Тогава спадът на нивото на хормоните намалява желанието за сексуални контакти, намалява и удоволствието от самия контакт.

Спадът на сексуалното желание е абсолютно нормален процес както при мъжете, така и при жените. Заради образа, насаждан от медиите обаче, двойките смятат, че щом не им се прави секс, „нещо им има“.

Жените приемат липсата на сексуално желание у партньора си и като сигнал, че „не стават“ и че могат да бъдат изоставени.

Затова фармацевтичната индустрия реши да разработи медикамент, който да връща сексуалното желание у жените в предменопауза.

Хапчетата вече са факт, но очакванията към тях са прекалено големи“, коментира пред вестник "Гардиън" Синтия Греъм, преподавател по сексуално и репродуктивно здраве в Университета в Соутхамптън.

Ето още 6 важни неща за хапчето Ади (addyi):

1) Не може да се съчетава с алкохол. Хапчето понижава кръвното налягане, може да доведе до загуба на съзнание, а алкохолът увеличава тези странични ефекти.

2) Действието му не е моментално, както при мъжкото хапче. Жените, участвали в предварителните изследвания, обясняват, че сексуалните им контакти са се увеличили само с един за цял месец. Ефект, който далеч не компенсира страничните ефекти.

3) Като заговорихме за странични ефекти, ето ги и тях – замаяност, сънливост, повръщане, умора и сухота в устата.

4) Взима се всеки ден преди лягане, ефектът е с натрупване.

5) Предписва се само за определено медицинско състояние, наречено хипоактивно разтройство на сексуалното желание.

Такава диагноза се поставя едва след като са проверени и отстранени всички останали причини за липса на сексуално желание – от стрес, през проблеми във връзката до приемането на други медикаменти, които могат да намалят либидото.

Иначе казано, това не е вълшебно хапче, което ще върне пламъка на отношенията ви след 30 години рутина.

6) Ади действа на мозъка, не на половите органи. По своята същност това е вид антидепресант. Въздейства върху рецепторите за хормона на щастието серотонин.

В първите няколко дни след пускането на Ади отзивите са противоречиви. Производителите и феминистките организации го наричат „пробив в борбата за равенство между половете“, лекарите и психолозите смятат, че това само ще задълбочи заблудите, свързани със секса, женското здраве и менопаузата.

Ефективността на хапчето е доказана само със сравнение с други таблетки пласибо, но все още никой не е проверил дали няколко свещи и романтична музика няма да имат същото влияние върху либидото на жената, но без страничните ефекти.

Още за афродизиаците:

Магданоз за нея и него

Има ли напитки,които стимулират либидото

Най-силният афродизиак за жените: мъжът чисти вкъщи

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти