Женската еякулация: в търсене на тайната на удоволствието

Женската еякулация: в търсене на тайната на удоволствието
Снимка: Thinkstock

Когато заговорим за секс и удоволствие под завивките като най-нормално и обичайно приемаме да говорим за еякулацията на мъжа.

Но знаете ли, че жените също могат да еякулират?

Това неразгадано напълно все още от науката физическо умение на нежния пол е изпълнено с въпросителни и неизяснени факти.

Но пък това не ни спира да се посветим на тази тема, в търсене на тайната на женската наслада.

Женската еякулация настъпва само при оргазъм.  

От вагината излиза течност – на капки или на струя – и много често това се бърка с уриниране. Според жени, изпитвали чувството - усещането е същото, а и течността идва от същата посока, основата на пикочния канал.

Там, около уретъра, са разположени парауретралните жлези, които са около 30 на брой. Те представляват система от каналчета, които са обградени от голямо количество нервни окончания. Областта е особено чувствителна при стимулация и някои жени изпускат течност. Тази течност, която се произвежда с изключителна бързина от тях, идва именно от тях.  

Каква е тази течност и за какво служи не е известно на науката, но това, което се знае със сигурност е, че не е урина и не е лубрикант (овлажняващата течност във вагината), защото има различен химичен състав.

Според учените все още не е доказано дали всички жени имат способността „да свършват“ по този начин, нито пък дали усещането при свършване с еякулация е по-удовлетворяващо от това без. Други изследователи на мистерията на женската наслада уверяват, че всяка една жена може да достигне до върховното сексуално изживяване чрез правилната стимулация на тялото и сетивата.

Сексолозите са категорични, че ключът към женската еякулация е G точката. Нейният „откривател“ д-р Гръфенбърг издава феноменалния си труд на тема „Ролята на уретрата в оргазма на жената“ през 50-те години на XX век, в който я сравнява с простатната жлеза при мъжете. 

Проучвания сред жените по света обаче сочат, че освен от науката, тази точка на удоволствието в немалък брой случаи е неразгадана и от самите нейни притежателки.

Няма определен тип жени, на които това може да се случи. Някои изживяват първата си еякулация случайно, без значение от възрастта, както и без да са подозирали, че са способни на това.

Колкото до усещането, тук мненията се различават. Мненията, описани от различни представителки на нежния пол, са противоречиви. Някои уверяват, че са изживели нещо неописуемо досега, невероятна божествена наслада. Други, при които се случва за първи път, са изумени и учудени. Трети пък, в изблик на страх, изтичват до тоалетната, тълкувайки усещането като внезапно уриниране.

Жените, които никога не са свършвали чрез еякулация, но желаят да изпитат това непознато усещане, не трябва да спират да опитват и търсят начини да достигнат това състояние. Не само физически, но най-вече психически. Важно е да бъдат отстранени всички възможни психологически бариери. Вниманието трябва да е концентрирано върху постигането на удоволствието.

Но също така е добре да се знае, че дори дамите, които са преживели веднъж подобен феномен, не го изпитват при всеки сексуален акт.

Затова най-сигурният начин да преживеете такава интимна емоция е да имате партньор, на който имате доверие и който ще ви помогне към съвършеното предразположение на тялото, сетивата и мисълта. Останалото е просто въпрос на време, търпение и най-вече пълно отпускане.

А какво е вашето мнение по тази деликатна интимна тема?
Ще го споделите ли с нас?

Прочетете още:

Какво убива сексуалния ви живот

12 причини да правим секс всеки ден

Сексът е по-вълнуващ... на 40!

Най-хубавият секс е с този, с когото ти е хубаво без секс...

Малката мръсна тайна на жените

Пътеводител на множествения оргазъм

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти