Защо прекъснатият полов акт не е ефективен?

Защо прекъснатият полов акт не е ефективен?
Снимка: Thinkstock

Ново проучване показва, че Edna на всеки три млади жени разчита на прекъснатия полов акт или т.нар. коитус като редовен метод за контрацепция.

Според американската писателка и учен д-р Брук Магнати този начин на контрол на раждаемостта е твърде посредствен за времената и условията, в които живеем днес.

Всъщност това е метод, при който преди еякулация, мъжът изважда члена си и по този начин семенната течност не влиза в контакт с вагината. В резултат на това не възниква среща между сперматозоидите и яйцеклетката, т.е. не настъпва оплождане.

Методът не е много надежден, тъй като малка част от силния пол може да се контролира в момента на изпразването. Именно от самите мъже зависи ефикасността му.

Дори и членът да е изваден навреме, риск отново съществува, тъй като понякога предспермалната течност, която мъжът произвежда по време на самия акт, също би могла да съдържа сперматозоиди, които да оплодят яйцеклетката.

Цифрите от проведеното изследване сочат, че Edna от три жени под 24-годишна възраст в Америка прибягва до тази форма на контрацепция, която освен, че не е много надеждна против забременяване, не предпазва и от полово предавани болести.

Резултатите говорят сами по себе си - 21% от дамите, които практикуват прекъснатия коитус, забременяват неволно, а в сравнение с тях – това се случва на 13% от жените, които използват други по-сигурни начини за контрацепция.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти