Кои са четирите стила на привързаност и какво означават те за вашата връзка?

Вероятно сте запознати с езиците на любовта, както и със зодиакалните знаци. Но един вид личностно/социално поведение, което може би не познавате, са стиловете на привързаност.

Докато езиците на любовта и зодиакалните знаци могат да изглеждат като пълна измама за някои, то терапията, базирана на привързаността, е популярна форма на психологическо консултиране, резултат от десетилетия на изучаване и изследвания.

►Ако той прави тези 20 неща, никога не го пускай да си отиде

Спазвай тези 4 ритуала, за да поддържаш интимността във връзката ти

Всеки един човек има стил на привързаност и вие също имате такъв, откакто сте били съвсем малко дете. Привързаността е връзката, която сте изградили с вашия основен полагащ грижи (родител при повечето хора) през първите 18 месеца от живота си, повлияна от начина, по който те отговарят на вашите нужди.

Вашият стил на привързаност има тенденция да остане същият и в зряла възраст, проявявайки се като социално поведение за справяне и оказвайки влияние върху това как се отнасяте към другите. Независимо дали става дума за приятел или романтичен партньор, привързаността се активира във връзка с друг човек.

Така че отделете секунда, за да анализирате поведението си във взаимоотношенията и да видите дали забелязвате някакви повтарящи се модели. Винаги се чувствате ревниви? Борите се с емоционалната интимност? Вярвате, че обичате половинката си повече, отколкото те обичат вас? Тези модели може да показват несигурен стил на привързаност.

►Какво издава профилът ти в социалните мрежи за начина, по който обичаш?

По-нататък Паула Сакс – лицензиран независим клиничен социален работник, специалист по привързаността и писател, разглежда основите на стиловете на привързаност и как те поставят началото на романтичните отношения в зряла възраст. Имайте предвид, че всеки от стиловете има различни характеристики и може да не отговаряте непременно на точен профил. За това е самоанализът!

Трябва да знаете и че има много индивидуални вариации – точно както не всички Риби мечтаят и плачат постоянно и не всички Овни са импулсивни и агресивни. Ако искате задълбочен анализ и съвет за това как привързаността влияе на връзката ви, винаги е най-добре да го обсъдите с лицензиран професионалист.

Ето кои са четирите стила на привързаност:

Четирите стила привързаност и влиянието им върху връзките ни

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти