Щастливите връзки зависят от тези 2 неща

Щастливите връзки зависят от тези 2 неща
Снимка: iStock

Като всичко прекрасно в живота, силните, отдадени и дълготрайни взаимоотношения изискват усърдна работа и постоянство от двете страни, но всъщност нещата не са толкова невъзможни колкото изглеждат на пръв поглед.

Учените са открили, че има 2 основни признака, чрез които може да бъде дефинирана една успешна връзка. Щастливата любов се определя от следните 2 неща: доброта и щедрост.

Изследвали хиляди двойки, психолозите Джон и Джули Готман са открили, че хората, настроени към доброта, въпреки проблемите и несгодите, създават най-здрави двойки заедно.

С емоционалната стабилност тази черта е и най-важният фактор на успешния брак.

Най-трудният момент за партньорите е да поддържат добротата и щедростта във взаимоотношенията си един към друг, когато имат спорове. Но всъщност това са най-важните мигове да потвърдим тези качества към обичания от нас човек.

7-те женски качества, които всеки мъж намира за неустоими >>>

"Милото и добро поведение не значи, че не трябва да изразяваме гнева и тъгата си. Добротата всъщност ни помага да изразим тези чувства към половинката ни по правилния начин, така че да ги разбере и да ни помогне да преминем по-леко през този труден за нас период.

Да разкажеш за болката си и нещата, които са предизвикали яростта ти пред любимия е признак на емоционална зрялост и стабилност", обяснява Джули Готман.

5 качества на силните мъже, от които жените се плашат

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти