10 типа поведение, които са вид психическо насилие (дори да не искаме да си признаем)

депресия
Снимка: iStock

Най-сериозният проблем, свързан с борбата с емоционалното и психическо насилие, е неговото диагностициране. Питаш се дали не си реагирала прекалено импулсивно, дали не преувеличаваш и не се поставяш в обувките на партньора ти. Докато физическата агресия е явна и недвусмислена, то токсичните взаимоотношния могат да съсипят душевното ви здраве и да тласнат към деструктивно поведение, без дори да си дадете сметка какво ви се случва.

Ако долните стресиращи индикации са ви познати, вероятно всичко това се случва на самите вас:   

Нарича изблиците си на ревност "любов"

Той се опитва да контролира с кого общуваш и изисква подробен анализ на всеки случаен събеседник. За да прикрие деструктивното си поведение, той се опитва да те убеди, че той наистина държи на теб и много те обича. 

Разговорът за целите прераства в скандал

Той иска светът ти да е малък, за да заема колкото се може повече място в него. Убеден е, че ще го оставиш при първия голям успех в живота ти. Когато говориш за твоите мечти, той се опитва по всякакъв начин да те обезкуражи и да притъпи желанието ти да ги следваш. 

Той винаги е жертва, а ти винаги си виновна

Почти никога не признава, че е допуснал грешка. Винаги намира начин да извърти историята и да настрои обстоятелствата в негова полза. Дори да направи нещо ужасно и неуважително спрямо теб, ще каже, че вината е твоя, защото не го обичаш достатъчно.

Вижте останалите в нашата галерия.

7 типа поведение, които са вид психическо насилие

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти