Тишината между нас

Тишината между нас
Снимка: Thinkstock

Може би си мислите, че ходенето на срещи с непознати е нещо само за тийнеджъри, но всъщност, изобщо не е така.

Организирането на срещи отдавна се е превърнало в бизнес, от услугите на който се ползват най-различни хора. Много често те са на средна възраст и поради редицата си професионални ангажименти, нямат време за личен живот и активни социални контакти.

Може би най-лесният вариант да се запознаеш с някой нов човек, е регистрацията в сайт за запознанства.

Има обаче и друг начин и той е да се доверите на така наречените "бързи срещи" (англ - speed daiting). За него вече сме ви писали и можете да си припомните тук.

Сега ще ви разкажем за новата тенденция при бързите срещи, за която споделят от Dailymail.co.uk.

Става дума отново за организиране на среща между 12 мъже и 12 жени, всички необвързани и съгласни да се запознаят с нови хора по по-нетрадиционен начин. Организаторите събират всички на подходящо място (повечето пъти това е голямо и удобно заведение, резервирано за няколко часа).

Тук вече идва интересната част – нито на господата, нито на дамите им е позволено да говорят.

В различните кръгове на срещата те имат право да се ръкуват, да ползват мимики и жестове, но не и да си говорят. В една част от срещата участниците са разделени по двойки – мъж срещу жена, и трябва просто да се взират един в друг.

Организаторите твърдят, че колкото и налудничаво да изглежда всичко, така се изгражда по-голяма интимност и доверие между потенциалните партньори.

Адам Тафлър е инициаторът на подобен вид бързи неми срещи. Той дори споделя, че се е запознал с приятелката си именно по време на такава мълчалива среща.

У нас подобен метод при запознанствата все още не се прилага, а повечето бързи срещи се организират, като се задава конкретна тема на вечерта – книги, пътуване, домашни любимци и т.н.

Така организаторите задават тематика на разговор, която би била от полза дори за най-срамежливите участници.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти