Тарикатлъци за насищане на пространството с любов

Тарикатлъци за насищане на пространството с любов
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова

След като ви разказах за кефа от проникването по вертикала, знам че изниква въпросът „Как?”. 

Този въпрос обикновено е малко досаден, защото това, което ще проработи при един, може да не отвори вратата при друг, но все пак, ще споделя моя тарикатък, които съм си открила и ползвам ежедневно.

Ако ви свърши работа, чудесно. Ако не – ще си намерите вашия, стига да имате чисто намерение за това.

Най-важното е да се знае, че в „любовта към себе си” няма нищо егоистично. Не е нужно да се опитвате да не съдите, да стаявате в себе си обида или раздразнение, да се справяте със сенките и демоните си.

Всичко това просто не се случва, когато пребиваваме в изживяването на квантовото си съзнание.  Това е голямата разлика. Няма нищо, което трябва да правиш, за да бъдеш изпълнен с мир и любов. И второ – не може постоянно да си свързан с това си съзнание, защото още нямаме навици, а енергията е силна и си е изморително.

То е малко, като до сега да си бил включен на двуфазен и изведнъж да се включиш на трифазен ток. Достатъчно е само от време на време, дори само по веднъж на ден, да се остава в това състояние на пълна и безусловна себелюбов. След това може пак да си мърмориш, да си съдиш, да се обиждаш, дразниш и ядосваш...  докато ти станат симпатични собствените ти несъвършенства. Те се разграждат постепенно. Изоставят се като умалели джинси, които ти пречат да дишаш. И това е нормално – нали вече си по-голям? 

И така... най-лесно ми е да навляза в „квантовостта си”, когато отделям формата от изживяването.

Преди, особено когато бях съвсем млада, щом усетех в себе си подобно разгръщане, вдъхновение, прилив на любов, на нежност, на флиртаджийско настроение, винаги го свързвах с конкретен човек, който е провокирал тези емоции. Дори се сърдех и посървах, когато ставаше ясно, че тези хора не приемат връзката ни като природна даденост веднага. Потисках се от факта, че се налага да се впускаме в някакво търпеливо приемане, докато се стигне до обвързване.

И когато стигах до тази права, обикновено целият този ентусиазъм, вдъхновение, чистота на чувството беше затрупано и уталожено в някаква история с многобройни перипетии, себепреодолявания и всички трънчета, които се забиват в краката, ако тръгнеш бос по тази поляна, която само изглежда като кадифен, мек килим.

Е, колкото повече успявам да интегрирам от квантовото си съзнание, толкова по-ясно става, че това са си мои изживявания, на които е излишно да придавам безапелационна съдбовност.

Колкото повече съумявам да забравя за формите, толкова по-ясно се разгръща чувството в мен.

Дълго време вярвах, че пътят към генерирането на емоции минава през сетивата. Но всъщност се оказа, че точно както хората, които могат да провокират нашите чувства, така и всичко, което доставя удоволствие на петте ни сетива, са само мостове.

Мостове, по които преминаваме, за да навлезем в изживяването. Неслучайно по време на медитации, сме със затворени очи. За да може, когато усетим красива емоция в себе си, да потънем в нея, да се загубим, да се разтворим. 

Колкото по-често успявате да се разтворите в изживяването на истински съкровени мигове в собственото си същество, толкова по-бързо квантовото съзнание започва да навлиза по-активно във всекидневието. Сами ще схващате разликата и всеки път тя ще ви очарова.

И тъй като квантовото съзнание е многоизмерно, няма правила за начина, по който ще променя комуникацията с онези, с които общувате. Може да се прояви по всякакъв начин. Единственото общо е, че винаги е забавен, приятен, радостен, мил, с усещане за една мека благодат.

И най-хубавото е, че това е само началото.

Прочети още: Интелигентната жена трябва да има много любовници

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти