Спорт или порнография?

Спорт или порнография?
Снимка: Thinkstock

Много разголени тела, шорти и пот.

Олимпийските игри ни омайват с красиви и стройни фигури (може да видите някои от най-сексапилните спортисти мъже тук).

Журналистът и литератор Петер Реберг коментира връзката между Олимпиадата, спорта и порнографията на страниците на немския "Тайгесцайтунг".

От началото на 90-те години на миналия век се наблюдава активно сближаване на спорта и елементите на порнографията, смята Реберг.

"Футболистът Дейвид Бекъм се снима в провокативна рекламна кампания на производител на бельо, а националният отбор на Италия по футбол в пълен състав позираха по слипове "Долче и Габана", илюстрира той.

Пиар акциите на производителите на спортни стоки изцяло залагат на спортистите и техните успехи. Последните са готови да позират с минимум дрехи по себе си, отбелязва експертът.

"Спортът и визуалното послание, което много често съдържа порнографски подтекст, съществуват паралелно", каза той, добавяйки, че заиграването със сексуалността преследва конкретни търговски цели.

Коментирайки, кои олимпийски дисциплини са особено сексуални, Реберг заявява:

"Става дума за сексуалността като потенциал за съблазняване, а не за агресивност – в този случай това са спортове, които подчертават половата принадлежност, демонстрират сила, концентрация, спортна елегантност.

Това са спортове като скокове във вода или гребане. В края на краищата сексуалността винаги е свързана с фетиша, т.е. на кой както му харесва". 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти