Смелите и истински мъже да вдигнат ръка

Смелите и истински мъже да вдигнат ръка
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Има един широкоразпространен мит за мъжете и жените, който силно ме дразни. И той е, че нежният пол имал по-малко желание за секс... Видите ли, затова горките мъже са лишени от толкова, колкото всъщност им се иска.

Но няма нещо, което да е по-далеч от истината! Защото съществуват места по света – например части от Азия, Латинска Америка и Африка, където жените се смятат за основния инициатор на секса и са толкова енергични в леглото, че мъжете им нямат нужда да ходят на фитнес. Как си обяснявате това?

Всъщност, ако вие сте мъж и страдате от липса на еротично удовлетворение, не е задължително жените да са ви виновни. По-добре си помислете, че като им залепяте етикета на монахини в леглото и се държите сякаш този мит е божията истина, сами може да се лишите от многото хубав секс, за който мечтаете.

Толкова мъже днес прекарват дълго време в мисли и фантазии за секс и същевременно се боят от същото нещо, което желаят.

Те искат да са с жена във всеки смисъл на тази фраза и доста от тях всъщност създават връзки. Но тези връзки не се оказват страстните и близки отношения, за които са си мечтали. Те са изградени повече на базата на социалната съвместност - тоест двамата споделят общи интереси и ценности и имат сходни мнения по доста въпроси.

Още при самото си създаване, тези връзки биват започнати не чак толкова заради сексуално привличане и страст. Всъщност познавам доста млади, добре изглеждащи и успели мъже, които са се оженили рано, имат деца и сега са сексуално нещастни в брака си. Затова хвърлят око настрани, вместо да помислят как да събудят страстта в основната връзка. Не мога да не се запитам защо на първо място са се обвързали с жени, които не са разтрепервали краката им...

Да създадеш връзка само на базата на социална съвместимост си има едновременно и положителни, и негативни страни. Положителни, защото това  означава, че в отношенията има добро приятелство и мъжът и жената рядко се карат помежду си. Че защо им е да се спорят? Та те нямат никаква искра и не карат кръвта си да кипи. И понеже онзи специфичен пламък липсва, освен че връзката им е стабилна, тя е и доста скучна – най-вече сексуално...

Поддържайки подобна връзка, мъжът веднага си вади заключението, че нещата стоят така, понеже жена му просто не притежава достатъчно либидо. И естествено започва да търси повече "секс" (кавичките не са печатна грешка) извън рамкете на легитимните си отношения.

Но всъщност що за секс ще е това, след като въпросният мъж не може да вдъхнови жената, с която е, да го желае повече. И е малко вероятно истински да задоволи и любовницата, която неговото неумело и не особено вълнуващо либидо е "прихванало" с радара си.

По време на семинар само с мъже ми се е случвало да задавам дързък въпрос, който в някои примитивни племена все още поставят на момчетата при ритуала им за възмъжаване (знаете, вероятно от тв канала "Дискавъри", това са ритуали-предизвикателства, които момчетата в пубертетна възраст трябва да преминат, за да могат по-късно да бъдат приемани сериозно като мъже в племето си). Та това, което аз казах на курсистите си, е следното: "Този, който е смел и дързък мъж и не се бои от жените, да стане сега!".

Бяха десетина мъже, но за известно време никой не стана. Накрая един от тях се почеса по темето, повъртя се на стола си и се изправи. Попитах защо мисли, че именно той е ИСТИНСКИ МЪЖ и знаете ли какво ми отговори?... Беше нещо в духа на: "Не знам, просто реших да стана...".

Продължих упражнението и попитах другите защо те не са станали. Отговориха нещо от сорта: "Ами, ние не сме много добре с жените, затова ни трябва твоята помощ...". Правилно, нали?... Не бих казала.

ИСТИНСКИЯТ МЪЖ е безстрашен в душата си. Той усеща много мощно чувство да се надига у него - сякаш лъв скача и надава рев в мозъка му, когато мъжествеността му е поставена под въпрос. И това силно усещане не идва от криворазбрана смелост – имам предвид такава, която всъщност прадставлява агресивност (агресивността винаги е страх, обърнат с хастара навън). Не говоря и за неразумна храброст и себедоказване в паунския вариант.

По-скоро имам предвид вътрешна сила, която мъжът усеща да се надига в сърцето му. Той може да не знае точно какво го чака, но има доверие на себе си да разбере как ще се развият нещата в крачка – та нали е ЛОВЕЦ, ПРИКЛЮЧЕНЕЦ И ОТКРИВАТЕЛ.

Но къде, къде, за Бога, са подобни мъже? Мъже, които просто стават, защото усещат, че това е мъжкото нещо, което трябва да се направи в момента. Къде са мъжете, които вземат инициативата, които приемат предизвикателството, рискуват и поемат отговорност за действията си, без да се оправдават или да хленчат? Къде са онези от тях, които имат толкова непотисната мъжка енергия, че могат да действат без страх? Точно така, сигурно и вие вече се питате къде са дръзките и сексуално уверени мъже?

Днес мъжете хабят толкова време и пари, за да учат реплики за запознанство, техники как точно да общуват с жените, така че последните да клъвнат и да влязат в леглото им... И по парадоксален начин същите тези неща се превръщат в извинения за мъжете да не поемат инициативата, да не се подлагат на рискове с жените – все неща, които са съставна част от това да БЪДЕШ ИСТИНСКИ МЪЖ. Разбирате ли, толкова много ги е страх от отхвърляне, че трябва да "научат" всякакви начини, само и само да си спестят едно обикновено "не" отвреме навреме.

Много от съвременните мъже са прекалено несигурни, за да разберат какво всъщност става с тях и твърде инертни, за да поемат отговорност за факта, че нещо не е наред.

Само че голата истина е, че, ако не скочиш на лодката, когато му е времето, тя ще отплува надалеч. Ако не създадете у себе си стабилно чувство за сексуална увереност и привлекателност (това включва дързост и себеуважение) и не научите точно кога да действате, оказва се, че протакате, докато гладът ви за секс и вътрешната ви страст ескалират до крайност. Тогава скачате и грабвате която и да е жена и очаквате от нея тя да се преструва, че вие сте ИСТИНСКИЯТ МЪЖ. Оттук нататък обикновено се развиват много горчиви сценарии на негативни връзки.

Ако се доверите на сексуалните си инстинкти и интуицията си, това изчиства представата ви какво точно искате и ви насочва към правилната жена. Кара ви да направите нещата, които са правилни за вас като индивидуалност, а не да се мъчите да осъществите сценария, който някой "гуру" (на книга или лично), без въобще да ви познава, ви вменява. Не е нужно да следвате рецепти като "ти трябва да имаш три жени на седмица", иначе не си мъж или други подобни...

Вашият собствен сексуален инстинкт е най-добрият гуру и той ви помага да вземете перфектните решения във всеки един момент. Когато е пречистен и вие сте се научили да боравите с него, той прави така, че действате веднага, без да губите и минутка време в съмнения и умуване. Инстинктът знае начини, по които можете да постигнете най-доброто за себе си във физически, емоционален и сексуален план.

Това са начини, които вашият съзнателен ум, който е зазубрил стратегии и реплики за започване на разговор със случаен човек, никога не може да ви подскаже. Все едно в самия си мозък имате личен треньор, който винаги е на разположение.

Непотисканият сексуален инстинкт е този, който ви кара да станете, когато ви питат дали сте смел и истински мъж.

Мъжете, които го притежават в чиста форма, са тези, които заговарят момичето, щом то им се усмихва. Те са тези, които се обвързват, когато моментът в живота им е дошъл и са срещнали качествена жена. Това са мъжете, които нямат нужда да се хвалят със сексуалните си завоевания, а в действително правят хубав секс, като без проблем привличат и задържат жена с високо либидо. Това са мъжете, които не се страхуват от близост с партньорка, която отговаря на критериите им и не чувстват, че няма да могат да я задържат.

Как се преоткрива сексуалният мъжки инстинкт? Накратко казано - с работа върху себе си. Всъщност самата работа може и да не е толкова кратка, но си струва. В началото, когато тъкмо сте започнали да се доверявате на сексуалния си инстинкт, понякога нещата ще ви се получават, а друг път – не. С практиката по естествен начин ще добиете по-добра преценка кога трябва да слушате вътрешния си сексуален "съветник", който казва неща като: "Давай покани я на среща".

Да се научите да слушате сексуалните си инстинкти, които съвременното възпитание и общество, като цяло потиска у всички мъже, ще ви се изплати в степен, която дори не подозирате.

Колко хубаво би било, ако всички ние признавахме сексуалните си инстинкти за това, което те са всъщност - начин да постигнем взаимна страст и близост и носител на истинската съвместимост и любов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти