Двойките се карат най-много през януари

Скандално разкритие
Снимка: netinfo

Оказва се, че повечето обвързани са в най-обострени отношения през първия месец на годината. Това разкрива британско проучване, което е било поръчано от застрахователната компания Sheilas`Wheels.

Именно през януари двойките се карат най-много, като за същия период споровете през деня продължават сумарно осем минути. Лошото време, мрачните дни и затрудненото финансово положение карат все повече хора да си седят у дома и това става причина за множество препирни с партньора. Над 65 на сто от участниците в допитването заявили, че са се разделяли с половинката си точно през януари.

Британците прекарват средно 14 часа и 48 минути на ден у дома в рамките на януари и имат по 20 спора с човека до себе си. Това означава, че в първите 31 дни от годината скандалите с партньора траят общо около четири часа.

За сметка на това през лятото жителите на Острова са у дома само по 10 часа на денонощие, което свежда споровете до 16 на ден. Седем процента от британците прекратяват връзка в резултат на поето новогодишно обещание, 40 на сто твърдят, че страдат от януарска депресия, а почти половината от запитаните смятат януари за най-тъжният месец в годината.

"Липсата на слънчева светлина ни кара да се чувстваме летаргични и депресирани, а ограничената физическа активност може да ни направи раздразнителни, избухливи и стресирани. Като прибавим към това отегчението и финансовите проблеми се получава идеалната рецепта за караници и раздели", отбелязва психологът Дона Доусън, която е част от екипа, провел експеримента.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти