Силиконът - катализатор в еволюцията?

Роби Бреастнът в оригинален костюм се явява на конкурса Мис Екзотик Свят в Лас Вегас
Снимка: Getty/Guliver

Тодор Капитанов

"Светът се върти около секса" - който и пръв да е изрекъл тази велика глупост, вероятно не си е давал сметка за няколко неща.

Първо - много мъже ще приемат думите му за истина. Второ - че заради първото, много жени ще бъдат засегнати, защото си мислят, че светът се върти около тях. Трето - че същите тези жени ще се борят до смърт, за да възтържествува отново вагиноцентричната система.

Всичко това e провокирало хората да измислят пластичната хирургия като основно оръжие на жените в неравната борба със секса за заеманато на централното място във Вселната на мъжа. И така, жадни за мъжко внимание, жените направиха от себе си продукт, който не се различава от секса. За пореден път те успяха да надхитрят вселенските закони. Честито!

Притеснителен е фактът, че този устрем за преобръщане на така създалият се ред набира бясна скорост и води до необратими последици. Последните прочувания в тенденциите на развитие на пластичната хирургия сочат, че в близките десетилетия около една четвърт от жените по света ще бъдат със силиконови импланти, а повече от половината ще са готови да легнат под ножа на пластичните хирурзи, ей така, просто за да си повдигнат самочувствието, както след посещение при фризьор.

Това от своя страна поражда въпроси за социалните взаимоотношения в близкото бъдеще между половете, като например, дали ненавижданата заради своята грубост мъжка фраза "ще те спукам от секс" няма да придобие буквален смисъл, просто за поздрав и повдигане на самочувствието на жената, след като е минала през "вулканизатор".

Или приказката за Червената шапчица вече ще е по-реална в онзи вариант на вица, в който момичето пита баба си, защо са и толкова големи, а тя прекъсвайки го отговаря: "Силикон, бабе, силикон".

Освен подобни проблеми в общуването, пластичната хирургия застрашава изчезването ни като вид, във физическата форма, в която съществуваме в момента. Не, не е несериозно. Само се замислете как и мъжете започват да прихващат този доказал се в случая подход за промяна на външността, причинен от суетата на противоположния пол.

Обяснението е просто - жените си уголемяват гърдите и устните, защото мъжкия пол се впечатлява преди всичко от външността. Жените, като по-задълбочени индивиди, се впечатляват повече от вътрешната красота и затова мъжете започват да си уголемяват черния дроб и да си разширяват стомасите. Всеки придава някакъв обем на тялото си, за да е готин, но напук на това, никой не счита закръглените за секси. Вечните парадокси на сексуалността.

Може би всичко това е част от човешката еволюция и тези въпроси са само отчаян опит да спрем естественото развитие на нещата. Тогава пък се питаме как става така, че след време трябва да сме изкуствени, за да живеем естествено?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти