Сексът като елитарно удоволствие

любов връзка двойка секс страст
Снимка: iStock

Михаела Петрова

Има една риба, която живее дълбоко в морските пещери, където от хиляди години нямa светлина и по тази причина очите й са закърнели. Някои водолази с късмет и камера под ръка са успявали да я заснемат.

Успя и една моя приятелка, докато се гмуркаше из дълбините на Мексиканските подводни пещери. А аз не се сдържах да изкоментирам под публикацията на снимката й в социалните мрежи, че така закърняват и нашите сетива в среда на пълно затъмнение по отношение на емоционалната ни и сетивна природа.

И най-парадоксалното е, че това затъмнение се случва под формата на просветление. То не са статии, не са научни изследвания и статистики, забавни сериали, в които се подсмихваме на спомените за нашите собствени сексуални приключения и всички емоции, чувства и нерви, които ни образуват.

Само вицовете като че ли си остават просташки, независимо, че могат да разсмеят и най-върлия интелектуалец. На каквато и манджа да е мерудия темата за секса, някаква част от нас й отдава особено внимание. Но не е табу, все по-смело говорим и с децата си за предпазване от болести и употреба на презервативи.

Какво се случва обаче в личните ни отношения? Особено когато си съвсем наясно какво може да последва - задоволяване на нагона, на егото, верификация на това, че се желаете, големи хора сте и това е нормална част от ежедневието... Е, чак от ежедневието, едва ли..., но е норма във взаимоотношенията.

За много хора е абсолютният критерий, че имат връзка и колкото е по-редовен сексът, толкова тя е по-стабилна. Отдръпванията на единия, или на другия, умората, отбягването на някое и друго докосване или липсата на бързата целувка, докато се разминавате в коридора, е причина по-чувствителните да изтръпнат... желани ли са още? Сърди ли им се за нещо партньорът? ...  Какво стана пък сега?

Ето този усет към детайла може би е едно от най-ценните неща, за които постепенно сетивата ни закърняват. Какво пък толкова, не те е докоснал? Голяма работа, все в някакъв момент ще се озовете в леглото и този път ти ще бъдеш тази, която ще се моли  нещата да приключат бързичко след безкрайния уморителен ден.

Накрая никой не е особено щастлив, ако двойката е по-отворена, започва да търси други стимули - облекла, секс играчки, алтернативни начини на забавление в леглото. И пак... нищо не е сигурно. Апатията, рутината, в някакъв момент се настаняват. И всичко това се приема като нормално, какво толкова?

Има обаче едни "ненормални" хора, които се опитват от време на време да кажат на рибоците със закърнели очички, че има нещо което не виждат. Попаднах в една компания, в която всички взеха на подбив едно младо момче, което сподели какво невероятно вътрешно изживяване е имал от това, че на някакъв купон едно момиче докоснало малкото си пръстче на крака до неговото малко пръстче.

И не си разменили цяла вечер нито дума, само от време на време се поглеждали крадешком с крайчеца на окото си и онази усмивка, която не може да се прикрие плъзвала по устните им. И разказваше как усещал сливане с нея, ей така, през малкото пръстче... и как това било мнооого повече от секс. Разбира се, компанията заключи, че мацката не му е пуснала на горкото момче и той затова така сега говори разни дзен глупости.

Това момче не е със закърнели сетива, защото е усетил най-ценното - енергията, игривостта, желанието, магнетизма, та чак душата на желаното момиче през финия допир до малкото й пръстче. Това изживяване е абсолютно елитарно, то е вътрешен лукс, най-маниакалната предигра. Каква е идеята на предиграта - въобще не е в това да се поредуваме на бързо ти долу, той - горе-долу и хайде готово.

Предиграта е в умението да събудиш и плениш въображението, да танцувате по сетивата си за удоволствие, да не приближавате много, но и да не се отдалечавате. Сливането след такава предигра е "сливане", все едно се сливаш с Бог, или с висшата си същност, или с каквото там се сливаш при медитация. Това не е секс. Това е едно друго нещо, което би могло да се нарече "алхимия на екстаза".

И всички сложни вариации на разнообразни акробатики могат да се случат като магичен танц само след такава предигра, пардон... предсливане. Но пък онези, които са свикнали на сигурен резултат и кофти емоция, няма как да го разберат. Първо ще трябва да обикнат себе си и да се откажат от предвидимия резултат, пък после и да намерят някой, който да им се върже на акъла. Загубена кауза е това с "елитарния секс". Но за протокола - нека се знае, че и "такова животно" има.

Този материал е специално написан за Еdna.bg от Михаела Петрова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти