Сексуалният тормоз на работното място се увеличава

Сексуалният тормоз на работното място се увеличава
Снимка: netinfo

Близо 50% от жените стават жертви на сексуален тормоз в работата си, а 40% споделят, че са били опипвани или целувани насила от техни колеги, се казва в британско изследване.

Доста от дамите дори и през летните месеци подбирали по-затворени дрехи, за да не предизвикват подобни асоциации и действия от страна на мъжете, с които работят.

В проучването са участвали над 3400 жени, които освен на сексуален тормоз допълват, че са подложени на всекидневни сексистки обиди или такива, свързани с националната им принадлежност.

Две трети от запитаните разказват, че техните колеги и работодатели от мъжки пол постоянно им отправят сексуални намеци относно начина, по който са облечени.

Шест от десет жени се чувстват много неловко, защото мъжете в професионалното им обкръжение редовно ги унижават със сексуален подтекст пред останалите техни колеги.

Също така много от жените са на мнение, че не получават заслуженото повишение, само защото са от нежен пол.

Една четвърт от участвалите в експеримента пък коментират, че взимат по-малко възнаграждение от своите колеги мъже, заемащи същата позиция.

Оказва се обаче само една пета от жените се оплакват на своя работодател или полицейските органи, затова че стават обект на сексуален тормоз, а 12% търпят подобни унижения, за да имат шанс да бъдат повишени.

Друг проблем е, че болшинството от дамите, страдащи от такива проблеми, нямат никаква представа към кого да се обърнат за помощ и съдействие, щом се сблъскат с такъв казус.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти