Мъжете са по-чувствителни към изневярата

Раними мъже
Снимка: netinfo

Представителите на силния пол всъщност проявяват сериозна емоционална слабост, разбирайки, че са били жертва на изневяра. Според американски психолози мъжете са по-проницателни от дамите и по-лесно разкриват дали жената до тях има паралелна любовна афера.

В направените проучвания анонимно са били анкетирани над 200 двойки, като въпросите са били насочени към това колко често всеки един от мъжете и жените сам е изневерявал, доколко изпитват такива подозрения към отсрещната страна и в кои от случаите тези съмнения са се потвърдили.

След направените анализи се оказало, че почти 30% от мъжете са заявили, че вероятността от кръшкане на половинката им е много голяма, като в цели 94% от случаите те са се оказали напълно прави.

В отговорите си мъжете били по-искрени, докато жените често са се опитвали да скрият или оправдаят прелюбодеянията си. Психолозите от университетите във Вирджиния и Тексас определят резултатите от анкетите като доста неочаквани, тъй като мъжката интуиция винаги е тази, която най-редовно е поставяна под съмнение, а и представителите на мъжкия пол са по-скептични към непроверената информация.

"Мъжете всъщност не са подозрителни колкото жените, а са по-внимателни и предпочитат да не се стига до прекъсване на дълги и сериозни лични отношения. Все пак, както установява изследването, жените по-често се опитват да прикриват изневярата си и да създадат лъжливо впечатление у своя партньор", смятат щатските учени, цитирани от здравния руски портал АМИ-ТАСС.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти