Правилата на привличането ІІІ – код "Вдъхновение"

Правилата на привличането ІІІ – код "Вдъхновение"
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова

"...глупаците се влюбват, защото искат да отидат там, където ангелите не смеят да пристъпят", Джонатан Кайнер – астролог.

Всички ли искате да бъдете привлечени от някой, който ви вдъхновява? Да, да, да... Леле, колко вдигнати ръчички виждам. Да, ама не. Този въпрос означава: "Всички ли искате да бъдете привлечени от постоянната несигурност в отношенията?"... "Ко?". "Нье".

Спомням си, преди години, когато все още ходех на йога при Пракаш, един ден влетях при него с думите: "Много приемаща съм станала...". Просто не се издържа. Трябва да се влюбя, за да изпитам малко и състояние на несигурност”. И нашето момче взе да пляска с ръце и да се радва: "Браво, ти го хвана" – упражненията са, за да постигнеш дадено състояние, а не да стоиш в това състояние перманентно.

В контекста на моята тема за правилата на привичането, споменах, че има една относително малка категория жени, които не търсят "сигурност" във връзките си, а нови нива на познание. Не просто на себепознание, а на познание за света. Те са артистични натури, без да е задължително непременно да имат такава професия, защото и без друго още от "Нюйоркска трилогия" на Пол Остър е известно, че ако кажеш на някой нормален, че си поет, той задължително те изглежда с огромно съжаление.

Точно същият съжалителен поглед получават и жените, които не се грижат на първо място за сигурността си, а непрестанно се въвличат във връзки, за които е трудно да се каже "това сега какво е и какво очакваш от тези отношения". Невъзможно е за обяснение на непосветените в този начин на живот. Това е дарба, която има нужда от вдъхновение. Смелост чрез всяка нова любов да започнеш археологически разкопки и да откриваш у себе си архетипите на всички жени, живели някога, на всички жени, които живеят сега, на всички жени, които ще живеят някога.

С цялата необятна палитра от емоции. Така че, какво тя очаква от връзката си, хич не е важно и не ви засяга. Важното е, че след това ще ви дари с по-голямо разбиране на самите себе си. Чрез творчески подход ще балансира всяка горест, а това изцелява света.

Когато такъв тип жена се влюби, тя се включва в целия този архив от колективно изживени женски същности... И в това отношение, астрологът, който цитирах в началото, е прав – "пристъпва там, където ангелите не смеят да пристъпят". Прав е и че всичко това на повърхността не изглежда по друг начин, освен като глупост. А този, в когото се е влюбила, не мога да го мисля. Но като цяло единственото усещане, което остава у него, е "не разбрах какво се случи". Така че, няма травми за него, спокойно. И той е изцелен, без дори да е разбрал.

Ерика Джонг го беше нарекла най-сполучливо – "Да прелъстиш демона". И посвети цяла книга на мъжете, които просто преминават през живота набързо, за да оставят след себе си единствено семето на художествен образ, който търсачките на вдъхновение след това ще пресътворят и доизградят в слово, образ, музика, артистична роля.

Не че тези жени не искат сигурност. О, искат и още как. Дори имат нечовешка нужда от нея, защото творците обикновено не могат да се изхранват сами. Ако можеха, щяха да са привлечени от всичко с код "сигурност". Много често за тях казват: "тя е сама, горката, затова я избива на философия". Не може ли поне да си вземе котка. Всъщност е точно обратното. Тя е философ, поет, артист, търсач на познание. Всеки човек с такава нагласа, без значение дали е мъж или жена, знае, че спокойствието и сигурността не са състояние на страст. А без страст, не можеш да твориш. И не виждам как котката може да попречи на това. Без страст и сексът е безсмислен. Не без любов. Страстта генерира любов в познатия ни свят, в който енергията се издига отдолу нагоре.

В този ред на мисли, жените с тази нагласа приемат под завивките си само онези, "в чиято сперма има думи", както талантливо го е казал испанският писател Антони Казас Рос. А какви са външните или социални характеристики на мъжете, в чиято сперма има "думи" (вдъхновение) е нещо, което не може да бъде обяснено. То е инстинкт. Никога не знаеш предварително, по нищо не можеш да разбереш, преди да си се събудил след първата ви нощ заедно. А понякога го научаваш в момента на раздялата, особено ако е станала твърде бързо, защото по неясни за никого причини, дори нелепи на пръв поглед, тя е изпитала някоя от болките на всички жени по света. И финалният акорд е изглеждал като в това стихотворение на моя любим приятел Добромир Банев. Отговорът на въпросите – "защо, какво те привлече, какво очакваше, защо си тръгна"... е в многоточията.

Приемете просто, че на тези жени това им е работата – дарбата да се грижат за баланса на цялото, а не само за статуквото на двойката. Дарбата да изцеляват света чрез творчество. А вашата е много да ги обичате. Или да изчезнете на мига.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти