Сексът по график - по-добър за връзката ви, отколкото предполагате!

легло любов двойка
Снимка: iStock

За да запазите интимния живот и да подобрите отношенията си, добра идея е сексът по график. Това заявява пред Daily Mail клиничната психоложката Бритни Блеър, разказва Darik News.

Блеър поставя планирането на секса сред няколко прости начина за спасяване на интимния живот. Тя смята, че общуването е ключът към успеха. „Ако искате да говорите за нещо важно, но се колебаете, опитайте да започнете разговора, докато се разхождате или по пътя в колата“, съветва психоложката. „По-лесно е да засегнеш трудна тема, когато не се налага да се гледате в очите.“

Всяка успешна връзка зависи и от способността на двойката да се справя с разногласията. Комуникацията и компромисът са ключови, но и двамата партньори трябва да вървят по обратния път. Ако трябва да се жертвате само единият, негодуванието не може да бъде избегнато”, смята Бритни Блеър.

Сексът по график може да спаси личното пространство, уверява тя. Предварително уговореното време за интимност ще даде възможност и на двамата партньори да планират нещата, като се фокусират върху секса. Според Блеър учените са доказали, че планираният секс два пъти седмично подобрява отношенията между съпрузи или любовници.

Това доказва и друго научно проучване. Припомнете си тук ► Добри планове = добър секс?

Спонтанността също може да донесе плодове, добави Блеър. Тя препоръчва още: „Когато възникне силно сексуално желание, трябва незабавно да уведомите любимия човек за това. По време на секс трябва да дадете приоритет на самия процес, а не на желанието да постигнете оргазъм на всяка цена. Често в отношенията се фокусираме върху това, което се обърква. Критиката не е сексуална и може да развали връзката ви. Обърнете внимание на това, което вашият партньор прави за вас и за връзката и искрено му благодарете.”

Близкият физически контакт може да подобри взаимоотношенията. „Целувайте се, прегръщайте се, докосвайте се колкото е възможно по-често“, горещо съветва специалистката.

Блеър допълва, че спалнята трябва да е специално място за влюбените и да е предназначена само за секс и сън. Всеки от партньорите трябва да почувства, че това място е свързано с желание и спокойствие. Всичко в спалнята трябва да е интимно, от свещи и тиха музика до осветление и текстури.

14-те най-добри секс съвета на всички времена

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти