Добри планове = добър секс?

двойка
Снимка: Thinkstock

Едва ли в дефиницията ти за „секси“ има нещо общо с думите „план“ или „график“, но резултатите от ново немско изследване разбиват представите ни.

Напук на филмовите сцени, където спонтанността е на първо място, се оказва, че планираните срещи биха могли да са най-удовлетворяващи – или така поне твърдят авторите на проучване, публикувано в изданието The Journal of Sex Research. В него взимат участие 966 двойки, които била запитани относно качеството на сексуалния си живот и личните си качества. На тази основа група психолози от Рурския университет в Бохум успели да забележат някои взаимовръзки.

Според направените наблюдения хората, които се отличават с дисциплинираност, стремеж към постижения и надеждност, са по-удовлетворени сексуално. Авторите на изследването отдават това на факта, че по-прилежните личности се стараят да задоволят партньорите си повече, отколкото останалите.

Това заключение води психолозите до някои предположения – например по-добросъвестните сред нас се радват на по-дълги и щастливи отношения именно заради значимостта на сексуалното удовлетворение в една връзка. Учените смятат още, че планирането на интимни контакти под една или друга форма може да допринесе към по-добро общуване.

Джулия Велтен намира добросъвестните черти за особено полезни, когато става въпрос за усилията при изграждане на удовлетворяващ сексуален живот. Това се отнася и до моментите, когато хората са склонни да отложат задоволяването на собствените потребности, за да разрешат сексуалните проблеми в името на успеха и продължителността на една връзка.

Как лесно и приятно да се настроиш на секси вълна

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти