Не пожелавай мъжа на ближната си!

Не пожелавай мъжа на ближната си!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Нали не сте забравили Божата заповед "Не пожелавай жената на ближния си"? Това, което може би сте забравили, е, че при нейното споменаване, мъжете изпитват смут, защото съвестта им не е чиста по отношение на спазването ѝ.

Считам тази заповед за доста несправедлива. За пореден път задавам два риторични въпроса, които искам да задам и на Господ, а не само сляпо да вярвам, че всичко, изречено под каквато и да е форма от него, е най-висш морал.

Първи въпрос: защо става въпрос само за жената на ближния? Защо няма заповед "Не пожелавай мъжа на ближната"? Излиза, че ако жена пожелае мъжа на ближната си, тогава проблем няма. Това е доста дискриминационно от страна на Бог по отношение на мъжете. Уж всички божи чеда сме равни, ама все пак има по-специално отношение към жените.

Втори въпрос: защо пък да не пожелавам жената на ближния си? Няма ли така да я обидим? Все пак всяка жена обича да бъде желана от възможно най-голям брой мъже.

И нещо много важно – по възможност от чуждите мъже. Как да не пожелаеш жена, която те провокира с визия, действия и думи? Та тя те кара дори да нарушиш друга Божа заповед: "Не споменавай напразно името Господне", защо няма как да не възкликнеш "О, Боже" при вида на такава жена.

Мисля си, че ако Господ отново слезе на земята, то със сигурност след това ще промени своята заповед на "Не пожелавай жената на ближния си, освен ако не си заслужава".

Дали така стоят нещата и по отношение желанията жените? Дали не трябва да има заповед „Не пожелавай мъжа на ближната”? Категорично считам, че такава трябва да има.

Просто е наложително, защото жените не спират да „пилят” на мъжете си, че някой друг е по-добър от тях. По добър заради това, че винаги забелязва новата прическа на жена си и никога не пропуска да я целуне.

По-добър, защото подарява цветя на любимата си без повод. По-добър, понеже винаги помага в домакинската работа и пр.

Не знам дали си спомняте една стара реклама, в която се казваше, че „когато мъж без повод подари цветя на жена, това е импулс”.

Понеже рекламата е с доста парадоксална и неистинска като послание, хората започнаха да я перифразират, като придадоха на рекламата духът на реалния български битовизъм, шегувайки се, че „когато мъж без повод подари цветя на жена, значи ѝ изневерява с друга”.

Струва ми се, че този прочит на тази реклама е отговорът на мъжете, който мислено дават на жените, когато те имат претенции към тях да бъдат нещо повече от това което са.

Това е така, защото мъжете много добре знаят, че този, който забелязва новата прическа на жена си, не забелязва нищо друго в нея.

Мъжете знаят, че този, който подарява цветя на любимата си без повод, винаги е гузен и всяко едно цвете означава извинение от негова страна за глупостите, извършени от него.

Мъжете знаят, че този, който дава мило и драго да помага в домакинството, не умее да прави щастлива жена си по друг начин.

Да, мъжете знаят за тези неща, но не ги споделят с жените от прословутата мъжка солидарност.Затова просто уважавайте мъжете до вас, такива каквито са!

Не пожелавайте мъжа на ближната си! Може и да няма такава заповед от Бог, но все пак по-разумно от ваша страна ще бъде, ако сами си я наложите.

А сега се обадете на мъжа до вас и му кажете, че го обичате!

Той заслужават това, защото по-добър от него няма и вие знаете това прекрасно. Не го забравяйте обаче толкова често!

Още от същия автор:

Как минава един реален ден от живота на мъжа

Как да спрете да привличате само глупаци

Пияна жена – весела къща

Не ме занимавай с твоите глупости!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти