MENструален календар

MENструален календар
Снимка: netinfo

Тодор Капитанов

Направете си един бърз експеримент и попитайте някоя ваша приятелка от колко време е заедно с нейния партньор или колко време е продължила последната й връзка.

Ще се удивите от точната и конкретна информация, съдържанието на която е следствие на светкавично решение на математическо уравнение от типа Х-Y= Z,  където Х е периодът между началото и края (или настоящия момент) на връзката, Y е времето, в което нещата между партньорите не са били изяснени и/или двойката е била разделена поради някаква причина, а Z е крайният отговор представен в години, месеци, дни и часове. 

А обвиняват жените в липса на математическо мислене.

Сега попитайте същото някой от мъжки пол, за да видите пък творчество на мисълта. Няма да получите конкретен отговор. Това, което ще получите дори не може да бъде наречено отговор, защото си е чисто предположение и задължително с предварителни уговорки от рода "не съм сигурен“, "мисля че“, "доколкото си спомням“ и пр.

Искам да ви задам и един персонален въпрос. Сещате ли се за последния път, в който попитахте вашия приятел дали помни от колко време сте заедно или кога за пръв път си казахте "обичам те“? А спомняте ли си как тогава той наведе виновно глава и с половин уста каза нещо от рода на "мъхъм“, след това без да ви погледне в очите, извъртя глава в едната посока и по детски се опита да смени темата?

Ако не си спомняте, то горкото момче си спомня случая, но преди всичко в главата му изплува сцената от скандала, който му вдигнахте след неуспешния опит да замаже положението.

Без значение каква е продължителността на взаимоотношенията между партньорите, то неминуемо се формират значими моменти, които водят до крачка напред във връзката, емоционално надграждане, житейски стъпки или просто до незабравими романтични преживявания. И колкото повече време си с някого, толкова повече броят на тези моменти се увеличава.

Така шансът на мъжете да сгафят пред половинките им, като демонстрират къса памет или още по- лошо – незаинтересованост, расте пропорционално.

Поради тези причини предлагам и мъжете като жените да започнат да си водят календар, в който да отбелязват "критичните дни“ от месеците. В него трябва да се маркират няколко основни неща - първа среща, първа целувка, първи откровения... изобщо всичко първо между тях.

След тях следва да се отбележат годишнини, рождени дни и други важни събития. Да не се пропускат и моментите, в които е правен по-силен романтичен жест. С удивителен знак да се впишат и периодите, в които жената е била с различен цвят на косата и въобще с различна прическа.

По подобие на менструалния календар, в който жените отбелязват дните на своя физиологичен дисбаланс, за да предприемат превантивни мерки срещу физическия дискомфорт, така и мъжете трябва да отбелязват горепосочените значими моменти. По този начин те ще предотвратят своя психичен дисбаланс и ще направят превенция срещу нервен срив от неизбежни конфронтации с предизвестен край.

По този начин може да се избегне и евентуално кръвотечене, вследствие на технично ляво кроше в носа, провокирано от женска ярост, след като въпросната го е хвнала неподготвен.

И ако този, да го наречем MENструален календар не спомогне за коректното отношение на мъжа към важните събития във връзката или те просто не съвпадат с датите на някой велик футболен мач, за да бъдат асоциативно запомнени чрез него, тогава решението на проблема остава в ръцете на жените.

А те прекрасно знаят, че единственият сигурен начин любимият мъж  да запомни някоя важна за тях дата, е когато веднъж си позволи да я забрави. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти