Коя е най-удачната възраст

Колко романтично
Снимка: Thinkstock

Най-доброто време за създаване на семейство е между 23 и 27 години, показва изследване на учени от университета в Тексас, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС".

В анкетата са участвали 1503 млади мъже и жени над 18 години. Някои от тях били женени, други - разведени. Те били помолени да попълнят въпросник за разнообразието на семейния си живот и колко доволни са от него.

За да определят степента на удовлетвореност, специалистите взели предвид възрастта, на която двойките са сключили брак и годините, откакто са заедно като законно семейство.

Резултатите разкриват, че най-ранните бракове преди 23-годишна възраст по-често завършват с развод. Идеалната възраст за успешен брачен съюз се оказала тази между 23 и 27 години, въпреки че мнозина от младежите смятат, че е твърде рано за подобно сериозно обвързване в този етап от своя живот.

Експертите отбелязват, че рискът от раздяла е минимален при хората, които встъпват в брак между 35 и 40 години. Но според изследователите, тогава жените пък изпитват затруднения да заченат и семейните отношения започват да страдат от това.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти