Четирите етапа на брака, които всяка двойка трябва да знае

брак сватба
Снимка: iStock

Ако имате въпроси за брака, доктор Уали Хайман ще отговори на всеки от тях. Той е доктор по философия и психология и обяснява, че всеки брак минава през четири етапа.

Според него тези 4 етапа трябва да са познати на всеки, встъпил в семейни отношения.

брак
Снимка: iStock

Първият етап продължава три години или средно - докато се родят децата. Статистиката показва, че повечето двойки живеят поне няколко години без деца след сватбата. Този период е характерен с бурни нощи и забавление, но човек трябва да е мъдър и да използва времето за укрепване на взаимното разбирателство и доверие един към друг, съветва Хайман.

брак
Снимка: iStock

Следващият етап идва с борбата за власт на двамата партньори. Този етап е най-кратък и предшества третия.

брак
Снимка: iStock

Третият е централен в брачния живот на двойките, а през него повечето мъже и жени подобряват материално си благополучие и качеството на живот. Това е най-трудното изпитание за здравината на отношенията - няколко деца, ипотечен кредит и упорита работа.

Именно в този момент мнозина започват да се чудят „Това ли е целият ми живот?“. Онези, които не са заздравили отношенията си в предходните етапи, най-често подават молба за развод.

брак
Снимка: iStock

Четвъртия етап авторът нарича крайъгълен камък, когато децата напускат „гнездото“ и съпрузите отново остават сами. Това е отлично време за нови приключения, пътувания и изпълнение на дългогодишни фантазии и желания.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти