Кога наистина започва бракът?

Кога наистина започва бракът?
Снимка: Thinkstock

Истинският семеен живот започва три години и шест месеца след брачната церемония.

Това твърди ново британско проучване, цитирано от БГНЕС.

Анкета на повече от 2000 женени двойки показва, че съпрузите започват да усещат реално ситуацията, без да идеализират половинката си, три години след като са казали "да".

След този период много от двойките се разочароват от избора си, предпочитат да спят в друга стая и вече не изпитват взаимната обич, както първия ден.

След три години и половина съпрузите вече си лягат по различно време, престават да се прегръщат и дори да вечерят заедно.

Тогава започват да се приемат за даденост, смятат психолози.

Лошите навици започват да взимат връх.

Жените все по-рядко ходят на кола маска, а мъжете дори не затварят вратата на тоалетната, когато са в нея.

Много по-вероятно е съпрузите да забравят четвъртата годишнина от сватбата, Свети Валентин или дори рождения ден на партньора си.

От друга страна изследователи от Норвегия съветват преди да вземете решение дали да се омъжите за някого, обърнете по едно питие заедно.

Проучване показва, че двойките, които често пият заедно, е много по-малко вероятно да се разведат. За това, за да не възникват проблеми, пийвайте редовно, съветват изследователи.

Вероятността да се разведете е едва 6%.

Важно е обаче да консумирате спиртни напитки по равно, тъй като, ако жените налитат повече на чашката вероятността за развод е с 27% по-висока. Само 13% от случаите, в които мъжът пие повече, завършват с раздяла. 

Мислите ли, че в това има доза истина?

А ако искате да разберете какъв мъж е подходящ за вас, то може да направите теста на Наталия Кобилкина "Каква си ти и какви мъже са подходящи за теб?".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти