Какво издава целувката

Дълга целувка за лека нощ (или добро утро)
Снимка: Thinkstock

Начинът, по който се целуваме, оказва се, може в немалка степен да разкаже за човека - за неговия характер и съответно да очертае вероятните посоки на бъдещото му развитие, твърдят английски и немски психолози, цитирани от "Би Би Си", пише "Здраве.bg".

Според заложените от тях критерии, съществуват много категории целувки. Например "въздушната" целувка, когато хората се докосват с бузи, но не и с устни.

Изучавайки различните видове целувки, учените са установили, че 80% от мъжете и жените наклоняват главата си надясно, когато се целуват. Това свидетелства за тяхната по-голяма емоционалност в сравнение с останалите 20%, чиито глави се накланят наляво.

Психолозите са категорични, че целуването е полезно за здравето, защото създава повишено настроение и положително отношение към живота.

Установено е, че тези, които се целуват всяка сутрин, живеят средно с до 5 години по-дълго, отколкото тези, които не го правят, твърдят още експертите. Освен това първите по-рядко предизвикват автомобилни катастрофи и в по-ниска степен са изложени на риск от професионални заболявания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти