Космическо привличане: Как лунните фази влияят на сексуалния ти живот

Вече знаем, че Луната влияе на приливите и отливите и дори на скоростта на растеж на косата, но знаете ли, че тя може да повлияе и на желанието ви за секс? След като прочетете тази статия, никога повече няма да мислите за определени вечери по същия начин и може дори да искате да разкъсате дрехите на партньора си веднага щом започне всеки лунен цикъл!

Научете повече за въздействието на 4-те лунни фази върху вашето либидо и за това защо нашите сексуални желания достигат пика си в определени моменти от месеца, особено по време на пълнолуние. Тези прозрения ще ви помогнат да планирате няколко допълнителни чувствени вечери с партньора си. 

Забелязали ли сте някога, че продължителността на лунния цикъл (28 дни) съответства на менструалния цикъл на жената? Също така е широко разпространено мнението, че има повече раждания по време на периодите на пълнолуние, така че не е изненадващо, че Луната оказва силно влияние върху вашето либидо, фертилност и романтични връзки. 

Ето как всяка от лунните фази влияе върху сексуалния ни живот:

1. Новолунието ви насърчава да станете по-съблазнителни

Тази фаза представлява времето за предприемане на инициативи! Новолунието е най-добрият период за пробване на интересни неща с партньора ви, така че защо не опитате да предложите нови и секси преживявания? Във всеки случай, не се сдържайте, когато трябва да изненадате партньора си във вечерта на новолунието. Ако нещата се объркат, опитайте се да разпалите отново пламъка. Ако сте необвързани, новолунието е идеалното време да започнете да ходите по срещи или да започнете нова връзка.

секс
Снимка: iStock

2. Първата четвърт насърчава сексуалната комуникация с партньора ви

Ако имате проблеми във връзката си, въпреки усилията, които сте положили по време на новолунието, това е моментът да изясните нещата между вас. Това изясняване позволява на вас двамата да се отворите повече от всякога. Попитайте партньора си какво го прави щастлив и какво не, след което се адаптирайте към неговите нужди. Ако всичко върви добре между вас, тогава помислете за изразяване на сексуалните си желания, а защо не и на супертайните си фантазии!

секс
Снимка: iStock

3. Пълнолунието ви носи силни оргазми

Сексът на пълнолуние е идеалното време да достигнете до силен оргазъм! По време на тази фаза се чувствате по-енергични, така че ще имате нужда от по-малко сън, а сексът е най-добрият начин да канализирате енергията си. Всичките ви сетива се стимулират от пълнолунието, накратко, вашите усещания се умножават по 10. Това е еднопосочно пътуване до рая що се отнася до оргазмите, така че не забравяйте да се качите на борда!

Някои предполагат, че пълнолунието също играе роля в хормоните. Неговото електромагнитно излъчване наистина би повлияло на нашия хипоталамус - жлезата, която отговаря за секрецията на хормони. Като допринася за увеличаване на производството на хормони и по този начин на тестостерон, който контролира сексуалното желание, Луната би имала власт върху либидото.

Тъй като общата енергия е в своя пик, пълнолунието се свързва с вашите лични размисли и оценка. Това време на годината е по-благоприятно за интроспекция и прави хората по-емоционални и напрегнати. Някои хора обаче успяват да освободят това напрежение, като правят любов. Забелязваме, че хората са склонни да бъдат по-импулсивни през този период от месеца. Поради това някои може да се чувстват отворени към приключения и да бъдат изкушени от неизвестното. Някои сайтове за запознанства казват, че са забелязали увеличение на регистрациите по време на пълнолуние.

секс
Снимка: iStock

4. Последната четвърт ще понижи либидото ви

Често по време на тази последна фаза ще имате по-малко желание за интимност и ще се отдръпнете, макар че това ще се подобри до следващото новолуние. Освен това енергията на пълнолунието вероятно ви е изморила. Ако сте необвързани, това не е моментът да търсите връзка, така че ако не сте сигурни, останете тихо в ъгъла си, защото човекът, който ви интересува, вероятно ще ви отблъсне.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти