Фитнес в леглото: Как да горим повече калории с тези 3 прости секс пози

секс двойка
Снимка: iStock

Колкото и да ни се иска, един секс не може да замени фитнеса. За да изгорите значително количество калории, ще трябва да си организирате истински маратон и да дадете всичко от себе си.  

За ваше успокоение, все пак ще ви кажем как можете леко да промените най-често практикуваните пози, за да получите не само повече удоволствие, но ползи както за сърцето, така и за мускулите.  

Мисионерска поза 

секс
Снимка: iStock

Следващият път, когато изберете тази конкретна позиция, повдигнете краката си възможно най-високо. Първо, това ще увеличи дълбочината на проникване и следователно ще осигури по-силни усещания. И второ, ако държите краката си горе, вместо да ги поставяте на раменете на мъжа си, е възможно да натоварите мускулите на задната част на бедрото. Защо не? 

Друг вариант е да обвиете краката си около кръста на мъжа, а ръцете около врата му и активно да движите таза си. Така вие сами ще регулирате както темпото, така и дълбочината на проникване, а в същото време ще тренирате и мускулите си. 

Ездачката  

секс
Снимка: iStock

Повечето жени, които предпочитат тази поза, се движат отгоре надолу, сякаш наистина яздят кон. 

Ние имаме друго предложение. Следващия път се опитайте да правите плъзгащи се движения с таза напред и назад, без да се отделяте от тялото на партньора си. 

Това ще засили вашите усещания, тъй като тези движения ще осигурят максимална стимулация на клитора. Така ще направите и сериозна тренировка за коремните мускули и глутеуса.  

Кучешката  

секс
Снимка: iStock

В класическия вариант на тази позиция основната тежест пада върху мъжа, както и цялата възможност за контрол на темпото, скоростта и дълбочината на проникване.  

Предлагаме да направите някои промени. Опитайте се да се подпрете на лактите си и да движите сами задните си части, докато мъжът стои неподвижно. Неговата задача може да бъде единствено да ви придържа и да се старае да проникването да се случва успешно.  

Не забравяйте, че каквато и поза да изберете, най-важното е двамата партньори да се чувствате добре. В крайна сметка вие сте там, за да си прекарате добре и да изпитате удоволствие, а не да тренирате. Ако смятате, че нашите идеи не ви допадат, експериментирайте! Това, което работи за едни, не е гарантирано за други.  

Вижте в нашата галерия идеи за 7 невероятни пози за всяко настроение:

7 невероятни секс пози за всяко настроение (18+)

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти