Из дебрите на мъжкия мозък

Из дебрите на мъжкия мозък
Снимка: Thinkstock

"Мъжете са от Марс, жените - от Венера."

Целта на тази статия не е да събуди поредния спор "жени срещу мъже", а да ни мотивира да приемем различията помежду си и да се посмеем заедно над тях.

Затова, скъпи дами, преди да започнем с дешифрирането на мъжкия мозък, добре е да запомните, че той не е устроен като вашия.

А ако партньорът ви проявява една или повече от споменатите долу черти, той не е инат или грубиян. Това е просто естественото му поведение.

1. Не забелязва малките неща.

Пример: Закачили сте коледен венец на вратата. Когато той влиза, го питате какво мисли за него. Той трябва да се върне обратно, за да го види и да каже какво мисли. Дори не го е забелязал на влизане!

2. Веднага се насочва към крайния резултат.

Споделяли ли сте с типичен алфа мъжкар ваш проблем? Той изслушва, пренебрегва вътрешните ви женски драматични терзания, бързо прескача всички въпроси от рода на "Как се чувстваш?" и "Какво те кара да се чувстваш така?" и отива директно към решението, като ви насърчава директно да преминете към действие.

3. Мания за контрол.

Пример: Борбата за дистанционното, която е до болка позната на всички дами, които живеят под един покрив с представител на силния пол.

4. Липсата на концентрация.

Случвало ли ви се е когато задавате въпрос на някой мъж, той да кимне, без да отмества погледа си от екрана? Имате ли чувството, че това, което сте казали, е преминало небрежно през съзнанието му и безцелно се е разпръснало в пространството? Да, ние също.

5. Невъзможността да бъде мултифункционален.

Ние, жените, можем едновременно да говорим по телефона, гледаме телевизия, четем вестник и да се гримираме без никакво затруднение. Мъжете, от друга страна, имат нужда да бъдат изцяло съсредоточени върху едно конкретно нещо, което правят, без никакви дразнители.

Затова не трябва да ви изненадва укорителния му поглед, който ви хвърля, когато се опивате да проведете важен разговор с него, докато работи на лаптопа си.

Повечето от ситуациите, посочени горе, са колкото комични, толкова и озадачаващи.

"Мъж, който никога не е ядосвал жена, се е провалил в живота", казва Кристофър Морли.

И въпреки че фундаменталните различия между половете са повод за много конфликти, всъщност те са онази щипка страст и напрежение, които по закон "карат противоположностите да се привличат".

Затова не критикувайте мъжете си, че мислят "като мъже".

Дори редовно да окупира дистанционното, да забравя важни за вас неща, да не забележи новата ви прическа. 

Това е той, това е начинът, по който "функционира нормално". 

Ако разберете начинът, по който мисли един мъж, и го приемете такъв, какъвто е, ще си спечелите специално място в сърцето му.

Редактор: Теодора Кацарова

Прочетете още по темата:

Жените, които не разбират мъжете

Митовете за мъжете

За какво служат връзките?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти