Яйцата - двигатели на страстта

Яйцата - двигатели на страстта
Снимка: Thinkstock

За сексуалния живот на човечеството може да съдим по напълно несексуални признаци.

Така например "по-тихата" професия предполага по-страстни интимни ласки.

Според сексолози, цитирани от БГНЕС, професиите по неизвестни засега причини влияят върху сексуалната активност на човека.

Чиновници, счетоводители, финансисти и офис служители са по-склонни към сексуална разкрепостеност от шофьорите, на пример, които постоянно са зад кормилото.

Британски психолози твърдят, че жените са привличани от два типа мъже. За домашния уют те предпочитат сурови и твърдоглави мъже, а за удоволствията в леглото хубавичък и миловиден мачо.

Това може да се обясни с интуитивната женска защита. Колкото по-мъжествен изглежда един мъж, толкова повече тестостерон има той.

Почеркът издава какъв си в леглото, смятат немалко психолози.

Ако човек пише вертикално, без да накланя почерка, той по-скоро е еднообразен в леглото. Ако пък почеркът е ъгловат, притежателят му се стреми да бъде лидер във всичко, включително и в леглото.

Учените са потвърдили и добре известния факт, че вкусната храна възбужда. Храната с нейния вкусу аромат и химически състав има стимулиращ либидото ефект върху човека.

За разпалване на страстта, яжте повече яйца, защото в тях има достатъчно количество витамин А и белтъци. Стридите пък съдържат необходимия цинк.

Както твърдят психолози и диетолози, в древността хората са яли онези продукти, които са асоциирали с половите органи – яйца, аспержи, стриди.

Кафето става не само за събуждане, но и за възбуда. Любителите на кофеиновата напитка по-често се занимават със секс и получават от него по-голямо удоволствие. А това се получава, защото кофеинът активира работата на сърцето и така ускорява метаболизма.

Впоследствие кожата и мозъкът са по-чувствителни на различните видове дразнители. Белтъчините в зърната на кафето активно подхранват хормоналната система на човека и така повишената потентност

От друга страна учените открили, че природно импулсивните хора далеч не са егоистични, а поставят чувствата на любимите си хора над своите собствени.

До този извод са стигнали холандски учени.

Те открили, че когато става въпрос да се отделя време и енергия за приятел или член на семейството, природно импулсивните хора поставят на първо място най-близките си.

"От десетилетия психолозите смятаха, че първият импулс е егоистичен и че е необходим самоконтрол, за да възприемеш просоциално поведение. Ние не смятахме, че това е вярно във всеки един контекст, най-малко при близки връзки", заяви ръководителката на изследването д-р Франческа Ригети.

Тя и колегите ѝ от университета в Амстердам решили да видят дали импулсивността в близките връзки води до егоистично поведение. Учените установили, че участниците, които били по-импулсивни, проявили по-голяма готовност да посвещават време и енергия на партньора или най-добрия си приятел от участниците, чийто самоконтрол не бил поставен на изпитание.

При един от експериментите изследователите казали на двойки, че трябва да говорят с 12 непознати и да ги питат неудобни въпроси. Хората с голям самоконтрол решили да разделят бремето по равно, разпределяйки шестима непознати за себе си и шестима за партньора си.

Но участниците с нисък самоконтрол избрали да поемат по-голямата част от товара, жертвайки собствения си комфорт, за да спасят партньора си.

При втори експеримент било установено, че женените хора с нисък самоконтрол се жертвали повече за партньора си, но също така прощавали по-трудно предателство

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти