Гранддамата на литературата Красимира Кубарелова прави голямото си завръщане с романа „Верчето, Надежда и Любов“

книга Ciela
Снимка: Ciela

Имената на романите ѝ приличат на рецепти от стара кулинарна книга или на наръчник по готварство –  „Розов храст и сладко от смокини“, „Стари шлагери и крем брюле“, „Кръстина и райските ябълки“. Думите ѝ – лековити отвари за търсещите. Отдавна се е превърнала в едно от имената на литературната сцена, които не можеш да подминеш с лекота. И всяка нова творба от нея се превръща в скъпоценен бисер в огърлицата на читателското сърце.

Тя е Красимира Кубарелова – писателката със сърце трепетлика и душа на боец. А нейният нов роман „Верчето, Надежда и Любов“ пренася читателя право в прегръдката на Еленския Балкан и неговата магия.

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

Запознайте се с Верчето. Поетеса по душа и счетоводителка по професия. От момински години тя мечтае да гори в любов и да я описва в рими. Но вместо това става счетоводителка, работи в канцелария и се страхува, че там ще се пенсионира. Освен това е омъжена за Антон, бракът им се изчерпва до дежурните разговори за времето и въпроса „Какво има за вечеря?“, а с дъщеря им София ги дели един океан разстояние.  

Животът на Верчето не би могъл да изглежда по-отдалечен от мечтите ѝ, докато в нейния предвидим свят не нахлува писмо, което ѝ завещава двестагодишна къща в Еленския Балкан – наследство от някогашна приятелка на майка ѝ Надежда – Любов.

И макар Верчето да се отправя към оглед на наследството си с ясното намерение бързо, бързо да го продаде, едва прекрачила прага на дома, тя разбира, че сред старите сандъци със спомени на Любов, ще открие и истината за собствената си родова история, а сред мелодията на „селския живот“ – своя вътрешен глас.

Защото понякога единственият начин да се спасиш, е да последваш сърцето си, да простиш и да се оставиш да бъдеш намерен.

Сред страниците на този лековит роман се разхождат смели и нетолкова смели хора. Герои,  които търсят „похлупака за своята тенджерка“ и понякога го намират. И са готови на всичко, за да открият своето щастие.

Със своя автентичен и неподражаем стил Красимира Кубарелова отдавна е позната като явление в съвременната българска литература, а „Верчето, Надежда и Любов“ е триумфалното утвърждаване на таланта ѝ – деликатна история, изпъстрена с аромат на дюли и тихия шепот на Балкана. История,  която напомня, че никога не е късно да откриеш себе си.

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти