Държи се като джентълмен - става подозрителен

Държи се като джентълмен - става подозрителен
Снимка: Thinkstock

Жените се оплакват, че мъжете в днешно време са забравили много от малките жестове на внимание и уважение, типични за джентълмените от предишни епохи.

Сега обаче се оказва, че ако мъжът да се прояви като джентълмен, започва да буди подозрение.

Жените се отнасяли подозрително към учтивите кавалери, които им отварят вратите или предлагат палтото си в студен ден, заради намаляването на добрите маниери. Това е показало ново британско изследване, цитирано от "БГНЕС".

Традиционните кавалерски постъпки, които някога бяха смятани за мили и благородни, предизвикват подозрение в 21-и век, поради простата причина, че вече са голяма рядкост. 

Модни експерти твърдят, че стандартите са се понижили относно нормата за поведение на мъжа, така че жените са подозрителни към жестове, които някога били смятани за учтиви и любезни.

Изследването е установило редица изненадващи факти, като това, че 82 на сто от жените предпочитат да плащат вечерята си на първа среща, а 52 на сто заявили, че биха били щастливи да платят цялата сметка.

Мъж, който види жена да крета с тежки пазарски чанти на улицата, трябва да помисли два пъти преди да ѝ се притече на помощ, защото 89% от анкетираните заявили, че не биха приели предложение за помощ.

А сцената, в която загриженият мъж слага палтото си на раменете на съпругата или приятелката си, изглежда вече съществува само в холивудските романтични комедии. Цели 78 на сто от анкетираните заявили, че не биха приели подобен жест дори в студен ден.

"Стандартите за поведението на мъжете се понижиха в последните години. Всеки жест на кавалерство от джентълмен отключва защитна реакция при жените и се възприема с директно подозрение", заяви Марк Хол от сайта Socked.co.uk, който предлага онлайн съвети за етикета.

Според нас обаче мъжете трябва да се стараят да се държат като кавалери - да отварят вратата за жената, да не подаряват цвета само по празници и да не спират да отправят подходящи комплименти.

От друга страна пък, ако надникнем какво се случва под завивките, ще разберем, че мъжете твърдят, че правят по-добър секс с жени с тънка талия.

Затова настояват шотландски изследователи, провели спцифично проучване.

По-фината дама оставя партньора си много по-доволен, а рискът от еректилна дисфункция в леглото на такава жена е много по-малък.

Според предишни констатации силният пол предпочита по-слабите, защото са външно по-привлекателни, но според новите данни те доставят и повече удоволствие в спалнята.

От еволюционна гледна точка също има обяснение, тъй като наднорменото тегло говори за здравословни проблеми, което отблъсква и намалява желанието за интимности.

"Независимо от възрастта на двамата партньори, тънката талия се разглежда като съблазнителна", обобщи водещият изследовател Стюарт Броуди, професор по психология в университета на Западна Шотландия.

Дали това е така или всичко е строго индивидуално, всеки може да прецени сам за себе си wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти