Докато търсите идеалния, не изпускайте реалния

любов двойка
Снимка: Thinkstock

Толкова твърдо решени сме да срещнем „единствения“, „перфектния“, „ТОЙ“, за когото мечтаем, че не си правим труда да се доближим до когото и да е друг, смятаме го за загуба на време.

Твърдо вярваме, че няма никакъв смисъл да се обвързваме с някого, който не е изпълнил абсолютно всички наши изисквания за „идеалност“.

Но любовта не работи така.

двойка любов зима коледа
Снимка: Thinkstock

Има нещо чаровно в идеята да сме сами, докато намерим идеалния човек, но не е ли малко ограничаваща тази женска упоритост?

Как ще разберем кой е „идеалният“, ако не попаднем преди това във връзки, които не са съвършени? Как ще се влюбим в идеалния, ако не се влюбваме в неидеални хора преди това? Как ще разберем любовта, ако не правим грешки?

Любовта е във висша степен приемане на чуждите несъвършенства.

любов двойка зима коледа
Снимка: Thinkstock

Любовта не е праволинейна. Не е магистралата към щастието, а е криволичещ път през разбити сърца и шеметни влюбвания. Има моменти на споделяне и разочарование, на нараняване и отхвърляне.

Любовта не е идеална и е време да спрем да очакваме това от нея.

Няма нищо лошо в това да си позволиш да се влюбиш дори да ти се струва малко неразумно, дори да не отговаря на абсолютно всичките изисквания за господин Перфектен.

Снимка: netinfo

Защото хората са такива – с недостатъци, но и прекрасни качества. Качества, които трябва да бъдат открити, обичани и издигнати над недостатъците.

Въпросът не е да търсим някой идеален, а да намерим някой реален.

И това може да стане само ако дадем шанс на себе си и на душата си да се влюби, да израсне, да достигне заедно с другия до нови отношения, които могат да се окажат именно това, което кара сърцето ни едновременно да се вълнува, но и да се чувства спокойно, че е намерило сродната си душа.

Така че не посвещавайте много време в анализиране на любовта, защото междувременно ще забравите какво е да се грижиш за друг човек, какво е да споделяш, какво е да приемаш любов.

Обичайте, доверявайте се и събирайте спомени, преживявания и добро настроение. Животът е твърде кратък, за да го живеем сами.

Още за любовта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти