Циничната истина за приятелството между мъжете и жените

Циничната истина за приятелството между мъжете и жените
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Теорията, за която сега ще ви разкажем, е формулирана някъде в средата на 90-те години в Екзътър, Калифорния.

Вероятно е да не се съгласите веднага с нея, но краткото проучване, което направихме, показва, че след кратък размисъл и много честност, повечето хората се съгласяват, че всъщност да, това е истината за приятелството между двата пола.

И така, да започнем с мъжете. Когато срещнат една жена, те преценяват за около 10 секунди колко привлекателна е и дали тя би склонила лесно да си легне с тях.

Според степента на привлекателност и „достъпност“ жената попада в класация, в която напървите места са мацките, с които той наистина би искал да спи, а по-долните места са за жените, с които би спал ако му е скучно, пиян е или е супер нещастен.

В дъното на класацията са жените, с които би спал пиян, но дори не би разказал след това на приятелите си за това.

Колкото и жестоко да звучи това подреждане, класацията на мъжете е една и жената, според случая, може да се изкачи или да слезе с няколко стъпала, в зависимост от моментното настроение на мъжа, промяната в семейния статус на жената и други подобни фактори.

Като цяло, проявява ли интерес едни мъж към една жена, винаги има намесено и сексуално привличане. Ако то не се реализира, причината е в другите жени, които той познава.

Ако са сложени по-високо от вас в класацията, той ще се пробва първо с тях. Междувременно обаче няма да прекъсне комуникацията и с жените, които са по-долу в класацията, защото човек никога не знае, нали.

Не точно така стои ситуацията при жените.

Жените преценяват, също за около 10 секунди, дали мъжът срещу тях ги привлича сексуално, дали отношенията им биха имали потенциал и според резултата мъжът бива класифициран.

Жените обаче имаме не една, а две стълби. На едната слагаме тези, към които не изпитваме никакво сексуално привличане, а на другата са тези, които ни привличат.

И ако жените имат шанс да се придвижат на по-горни позиции по стълбата на мъжа, то един мъж, попаднал веднъж на стълбата на приятелите, никога няма да се прехвърли на стълбата, на която са онези с потенциален шанс за секс.

Въпросът, който измъчва и мъжете, и жените, е как да разпознаят дали интересът на някой от противоположния пол е „просто приятелски“ или е просто прелюдия към любовно-сексуални отношения.

Авторите на теорията за стълбата дават следните „интригуващи“ предложения за дешифриране на комуникацията:

За жените: Един мъж може да ви е само приятел, ако е а) гей, б) не ви намира за привлекателна или в) вече си има жена, която е по-високо в класацията от вас.

Подточка б) се влияе особено много от алкохол, подходящо облекло и достатъчна доза фриволност и не важи, ако двамата се озовете сами в хотелска стая и без дрехи. 

За мъжете: Ако се чудите дали една жена ви приема просто за приятел или би имала с вас и други отношения, се вслушайте в това, което казва за вас.

Ако използва изрази като „Ти си ми като брат", "Чувствам, че мога да си говоря с теб за всичко" и "Толкова си внимателен", категорично сте попаднали на стълбата на приятелите и е по-добре да не се опитвате да получите нещо повече, за да не ви изхвърли изобщо от всякакви класации.

Казано накратко: Мъжете биха спали с всичките си приятелки, ако имаха възможност, ако са пили или ако няма с кого друг да спят. Те не биха поддържали приятелства с жени, към които нямат сексуален интерес. 

Жените обаче биха спали само с онези от приятелите си, които намират за привлекателни, а на другите се обаждат само когато най-добрите им приятелки са заети.

Съгласни ли сте с тази теория?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти