Целувката за лека нощ вече е отживелица

По този начин заспиват болшинството от обвързаните мъже и жени
Снимка: Thinkstock

Масово хората в днешно време спят с гръб към партньора си, показва британско изследване.

Една четвърт от анкетираните двойки заявили, че не могат да търпят човека до тях да ги докосва по време на сън. Данните разкриват, че 54% от жителите на Острова избират да се обърнат и да спят с гръб към своя избраник или избраница, за да си починат качествено през нощта.

Оказва се, че не само прегръдката е все по-рядко практикувана, тъй като 90 на сто от запитаните признали, че отдавна не изричат и "Обичам те!", преди да загасят лампата. 80 на сто от интервюираните пък добавили, че вече не се целуват (дори и по бузата) за лека нощ.

В експеримента за участвали 2000 двойки, като станало ясно, че най-популярната позиция при сън е тази, в която двамата са в поза ембрион (когато партньорите спят на една страна със свити глава и рамене и издадени напред колене) с гръб един към друг, а това разположение на телата говори за невинност и доверие. Само 20 на сто от двойките пък спят в поза "лъжица".

Героичната, романтична позиция за сън от филмите, при която мъжът лежи по гръб с лице към тавана, а жената е положила глава на гърдите или рамото му, е просто за пред камерата. В действителност само 1% от британците спят като екранните двойки.

Също така става масова тенденция партньори да спят отделно, защото над 25% от двойките на възраст между 35 и 44 години отдавна не споделяли едно легло, за да успеят да се наспят пълноценно, заключва изследването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти